Sommer på vikingeskibsmuseet

Oplev vikingetiden med alle sanser!

Mærk, føl, duft og prøv. Kom tæt på vikingernes liv, håndværk og imponerende skibe. Der er oplevelser og aktiviteter nok at tage fat på, når du besøger Vikingeskibsmuseet i Roskilde til sommer.

Oplev vikingetiden med alle sanser!

Mærk, føl, duft og prøv. Kom tæt på vikingernes liv, håndværk og imponerende skibe. Der er oplevelser og aktiviteter nok at tage fat på, når du besøger Vikingeskibsmuseet i Roskilde til sommer.

Daglige sejlader 1. maj - 30. september

Oplev, hvordan det var at være viking om bord på en af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores træskibe sejler ud flere gange dagligt på en-times ture på den smukke Roskilde Fjord. Hvis du er ældre end 4 år, og sammen med dine forældre, kan du komme med! Alle deltager aktivt i sejladsen med ro, sætte sejl og udføre andet "sømandarbejde". 
Der er begrænsede pladser til børn under 14 år.
» Læs mere om sejlturene her...

Særlige familieomvisninger 24. juni -27. august

Hver dag i sommerferien inviterer Vikingeskibsmuseet børn og voksne med ud på en spændende rejse i vikingernes verden! Tag med på familieomvisninger, hvor der er sat fokus på vikingerne togter. 
I sommerferien tilbyder vi to forskellige fortællinger om krig og handel, og rejser til fjerne egne.
» Læs mere om de særlige familieomvisninger her...

Vild med viden om vikingernes skibe?

Daglige omvisninger med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden.
Gratis omvisning kl. 14.00 på dansk samt kl. 12.00 og 15.00 på engelsk.

Vikingernes håndværk

Bådebyggerne bygger et vikingeskibs med værktøj, som det vikingerne brugte. Følg dagligt arbejdet på skibet og se den store samling af kopier af vikingernes værktøj på bådeværftet.

Smeden, billedskæreren, væveren, rebslageren og bådebyggerne skiftes til at vise deres kunnen og er du over otte år, er du gammel nok til selv at prøve kræfter med de svære håndværk. 
Slå reb, skær smukke mønstre i træ eller form det glødende jern hos smeden. Håndværkerne arbejder hver dag - spørg i billetsalget, hvilke håndværkere, du kan møde, den dag du kommer.

Bådebyggerens værksted

Kom i lære på bådebyggerens værksted. Arbejd med frisk egetræ og vikingernes værktøj!  Du kan se den professionelle bådebygger arbejde og selv prøve kræfter med økse, hammer, kile, kniv, høvl og bor. Værktøjet bruges også, når bådebyggeren arbejder på værftspladsen.
Museets formidlere og bådebyggere står klar til at hjælpe dig i gang.

OBS: Bådebyggerens værksted er lukket den 10. - 16. juli og 31. juli - 6. august grundet temauger.

Spændende temauger i sommerferien

I sommerferien har hver uge sit eget fokus! Du kan komme i krigertræning, smede med jern, slå reb, kom i lære som sømand eller bådebygger.

Byg din egen båd

Bliv bådebygger for en dag og byg din egen modelbåd! Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? På værftspladsen kan børn og deres voksne forvandle naturmaterialer som bark, træ, tov og fjer til fantastiske fantasiskibe. 

Vikingernes værksteder for børn

Alle kan deltage i vikingernes værksteder, hvor børn kan få timer til at gå med at male skjold med maling lavet af øl, slå sin egen mønt af sølv eller kobber og få den om halsen i en lædersnøre som lykkeamulet. Du kan også dekorere en torshammer eller lave smykker af farvestrålende glasperler.

Leg som vikingerne 

Kast dig over lege som 'Kast Thors hammer', 'Kast ben' eller prøv kræfter med styrkelege, f.eks. 'Firtræk'- Fire deltagere tager hver fat med en hånd i et endesplejsede tov. Udenfor hver deltagers rækkevidde lægges en knogle. Det gælder nu for hver enkelt deltager om at trække de øvrige deltagere så langt i egen retning, at knoglen kan samles op med den frie hånd. 

Labyrint - Trojaborg

Find din indre ro
Labyrinten og bevægelsen gennem gangene bliver i dag ofte brugt som en meditationsform, der skal give fokus og indre ro. Prøv labyrinten og se, hvordan det virker på dig.
Husk! Det bringer uheld at snyde undervejs.

Sommer på Vikingeskibsmuseet 24. juni - 27. august 2017

Åbningstider: Dagligt kl. 10.00 - 17 .00
Entré: Voksne 130 kr. Børn og unge under 18 år gratis adgang

Nogle aktiviteter er betalingsaktiviteter. 

» Se mere om aktiviteterne i kalenderen...
 


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen