Besøg Vikingeskibsmuseet i sensommeren

I sensommeren, d. 24. august - 30. september er der masser at komme efter på Vikingeskibsmuseet! Tag med på en særlig familieomvinsing, mød håndværkerne, deltag i værkstederne på tunet eller klæd dig ud som viking!

I sensommerweekenderne tilbyder museet en masse spændende aktiviteter for hele familien- tag med på en særlig familieomvinsing, mød håndværkerne, deltag i værkstederne på tunet eller klæd dig ud som viking! 

Gratis omvisninger for enhver smag

Eventyrlystne børn og voksne kan tage med ud på en spændende rejse i vikingernes verden, når vores guider inviterer museets gæster på familieomvisninger med fokus på vikingerne togter. 

Vil du vide mere om de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, kan du tage med en omvising i Vikingeskibshallen.

Vikingernes håndværk og værksteder

Bådebyggerne bygger et vikingeskibs med værktøj, som det vikingerne brugte. Følg dagligt arbejdet på skibet og se den store værktøjssamling på bådeværftet.
Hver weekend kan du møde smeden, billedskæreren, rebslageren, pilefletteren og sejlmageren, der skiftes til at vise deres kunnen og er du over otte år, er du gammel nok til selv at prøve kræfter med de svære håndværk. 

Slå reb, flet med pil, skær smukke mønstre i træ eller form det glødende jern hos smeden. Hver dag er to håndværkere på arbejde - spørg i billetsalget, hvilke spændende værksteder du kan deltage i, når du kommer på besøg.

Byg din egen båd

Vil du gøre bådebyggerne kunsten fter, kan du blive bådebygger for en dag og byg din egen modelbåd! Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? På værftspladsen kan børn og deres voksne forvandle naturmaterialer som bark, træ, tov og fjer til fantastiske fantasiskibe.

Gå om bord!

Indtil 30. september er der dagligt mulighed for at sejle ud på Roskilde Fjord  i traditionelle nordiske både, der er efterkommere af vikingernes skibe. Der er 1 - 4 sejladser alle ugens dage. Turen varer ca, 50 min og koster 100 DDK.

Foretrækker du at blive på landjorden, kan du på Anløbsbroen gå om bord i de to rekonstruerede skibe: Handelsskibet fyldt med varer fra vikingernes verden og handelsbyer i fjerne egne og krigsskibet, udrustet til kamp. 
Her kan du klæde dig på som en viking og lege dig tilbage til vikingetiden. Lær dig de magiske runer eller spil et vikingespil. 

Temauger

I sommerferien 2016 sætter vi fokus på forskellige typer vikingeformidling og du kan stadig nå at prøve kræfter med bådebygning og deltage i sejlmagerens værksted. 

Sensommer på Vikingeskibsmuseet 24. august - 30. september 2016
Åbningstider: kl. 10.00 - 17.00
Entré: Voksne 120 kr. Børn under 18 år gratis adgang.
Nogle aktiviteter er betalingsaktiviteter.Håndværkere, værksteder og særlige aktiviteter.


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard