Seminar 19. januar 2024: Sejlads, sikkerhed, formidling og kystfriluftsliv

Kystvejlederuddannelsen ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde
Foto: Helena Mellqvist
Udgivet 02/01-2024

Kystvejlederuddannelsen på Vikingeskibsmuseet afholder i samarbejde med Sejladssamrådet og Friluftsvejlederuddannelsen på Københavns Universitet et heldagsseminar om sejlads og kystfriluftsliv.

Før i tiden blev mindre ro- og sejlbåde anvendt til krig, transport og fiskeri. I dag bruges de primært til sejlads og kystfriluftsliv. De små ro- og sejljoller egner sig godt til det danske landskab, da de kan gå ind over alt ved de danske kyster. Mange har fået friluftsliv, kultur og naturoplevelser for livet, ved at sejle på tur i de mindre både eller fisket fra dem. 

Sejlads, sikkerhed, formidling og kystfriluftsliv

Seminaret henvender sig til alle, der har interesse i sejlads og kystfriluftsliv.

Der vil være inspirerende indlæg om de klinkbyggede både og om brugen af dem, og om hvordan man underviser i kystfriluftsliv. Sidst på eftermiddagen kastes alle deltager ud i en workshop, hvor der skal barkes sejl, tjæres tovværk og lægges lindebasttov.

» Se hele programmet her (PDF)

Tid: 19. januar 2024, kl. 8.30 - 15.30
Sted: Vikingeskibsmuseett, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Pris for deltagelse i seminaret:
250 kr. (studerende 150 kr.) inkl. frokostsandwich, kaffe og rundstykker.
(Seminaret er momsfritaget)

Tilmelding: Tilmelding og betaling sker via YourTicket

» Tilmeld dig her...

Tilmeldingsfrist: mandag den 15. januar 2023

Arrangør: Kystvejlederuddannelsen på Vikingeskibsmuseet i samarbejde med Sejladssamrådet og Friluftsvejlederuddannelsen på Københavns Universitet

Vi gør opmærksom på, at tilmeldingen er bindende og vi forbeholder os retten til at aflyse ved for få tilmeldte.

Om Kystvejlederuddannelsen

Vejlederuddannelsen i sejlads, kystkultur og kystfriluftsliv i traditionelle åbne brugsbåde består af en kursusrække på seks kurser af 3-4 dages varighed og et praktikforløb på Vikingeskibsmuseet på fem dage.

Uddannelsen henvender sig til alle, der har lyst til at uddanne sig til vejledere i sejlads- og kystfriluftsliv.

Hvornår: Kurserne afholdes fra april 2024 til september 2024. Imellem hvert kursus skal de studerende styrke egne færdigheder igennem at tage på tur på egen hånd og desuden tilegne sig teori.

Hvor: Kurserne foregår primært fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Et kursus foregår på Strynø. Friluftslivet og kystkulturen er et vigtigt omdrejningspunkt for kurserne. Derfor vil der på kurserne være både sejlads og overnatning ude i telt.

» Mere information om uddannelsen på Vikingeskibsmuseets hjemmeside...

Henvendelser om seminaret eller kystvejlederuddannelsen rettes til Uddannelsesleder Jakob Haahr, Tlf: 20132578; jha(at)vikingeskibsmuseet.dk

Om sejladssamrådet

Sejladssamrådet består af organisationer og sammenslutninger, der arbejder for at fremme sejlads, sikkerhed, kystkultur og friluftsliv i ro- og sejlbåde.

Læs mere om Sejladssamrådet og dets uddannelsesstruktur her:

» http://sejladssamraadet.dk/