Hellefisk og varm kakao

Imens vi venter på nye billeder, får I et billeder af Skjoldungen for sejl i Narsaq.
Udgivet 26/07-2016

Efter en lækker middag og en god nats søvn er Skjoldungens besætning klar til dagens sejlads- for sejl!

Klokken er lidt over otte og i den smukke bugt hvor de igår aftes lagde til, er besætningen ved at have pakket lejeren sammen. De glæder sig til dagens sejlads, der for en gangs skyld bliver for sejl! Indtil videre har vinden blæst dem lige i næsen, men i dag er de vågnet op til helt perfekt vejr.
Fin sol og et fin brise fra sydlige retning- dét er gode forudsætninger for en god dag til søs. 

Skjoldungen har det godt og ligger for sejl udfor bugten, i følge skipper Ole Sand gør den sig meget smukt ud i det grønlandske landskab.

Turen går i dag mod Fiskenæsset, en grønlandsk bygd med 235 indbyggere. Bygden ligger omtrent midtvejs mellem hovedstaden Nuuk og Paamiut. De sejler så langt de kan komme i dag, og regner med at nå ca. halvvejs. Heldigvis skulle der igen i morgen komme vind fra syd, så forhåbentligt bliver det til to dage for sejl. 

Hvad spiser man på et Grønlandstogt?

Besætningen lever rigtig godt og er meget tilfredse med det menuen har budt på indtil videre. 
I går tog de ud og fiskede og fangede sig nogle lækre hellefisk. Det blev til en hellefiskegryde med krydderier og nudler. Efter maden blev der serveret varm kakao og kaffe. 'Det er næsten ligesom på de store steder', siger Ole Skipper. 

Drilsk tidevand 

Det er ikke altid lige let for besætningen at smide anker. Denne gang har der været en tidevandsforskel på mindst 3 meter, og det giver nogle udfordringer når de skal ligge til.
Når man skal have en båd til at lægge for anker skal der være 4 eller 5 meter til bunden, og med så stor forskel på vandstanden, skal man være meget bevidst om hvor man smider sit ankler.
Besætningen har dog vendet sig til forskellen og er ved at være godt rutinerede i at tage højde for tidevand.


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard