Et tværfagligt museum

Vikingeskibsmuseet er et aktiv eksperimentalarkæologisk forskningscenter kendetegnet ved et tværfagligt forskningsmiljø, hvor håndværkere, akademikere og sejlere tilsammen udforsker fortidens maritime kulturhistorie. Dialogen mellem de forskellige fagligheder er centralt placeret i museet arbejde og er med til at skabe et levende og moderne museum, der gør vores maritime forhistorie interessant og relevant for nutidens mennesker.

Bådeværft

På bådeværftet, der ligger på Museumsøen, bygges der klinkbyggede brugsbåde med det formål at bevare de maritime håndværk, der er knyttet til disse både. Arbejdet foregår, så publikum har mulighed for at følge håndværkerne på nært hold.

Immateriel kulturarv

Den immaterielle kulturarv handler på den anden side om alt det, som man ikke kan placere i en udstillingsmontre – de traditioner, teknikker, sociale skikke og sprog der er særegen til hver kultur.

Forskning

Vikingeskibsmuseet er kendetegnet ved et tværfagligt forskningsmiljø, hvor håndværkere, akademikere og sejlere tilsammen udforsker fortidens maritime kulturhistorie.

Marinarkæologi

Marinarkæologi - arkæologi under vand. Der findes masser af arkæologiske spor på havbunden. Blandet andet fra stenalderen, hvor store dele af havbunden var tørt land, hvor menneskene levede af fangsten fra havet og jagten i de vidtstrakte skove.

E-læring

Viden om vikingetiden. E-læring giver en masse spændende og lærerig viden om vikingerne, deres samfund, rejser, skibe og ikke mindst, om de mennesker, der levede dengang.