Velkommen til Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet ligger smukt ned til Roskilde Fjord og er et oplagt besøg for alle med bare lidt vikingeblod i årene.

De fem verdensberømte vikingeskibe fra Skuldelev er udstillet i Vikingeskibshallen med Roskilde Fjord, som levende bagtæppe.

Følg ruten rundt i mellem de originale vikingeskibe, der vidner om krig, handel, søfart og livet ved havet for 1000 år siden, og som nærer forestillingerne om handelsmanden, der drog af sted mod fjerne kyster med sine varer, om krigeren, der kyssede familien farvel inden togtet, og om fiskeren, der drog ud på fjorden med håbet om at vende tilbage med god fangst.

I museumhallen findes uddybende udstillinger om vikingetiden og sørejser, og i Vikingeskibshallens underetage vises skiftende særudstillinger.

Museet er også udendørs - året rundt

Museets store udendørs udstillingsområder fokuserer på den nordiske bådtradition.

På bådeværftet bygger håndværkerne skibe med de samme materialer, teknikker og værktøj, som vikingerne brugte for 1000 år siden.

De genskabte skibe kan ses i museumshavnen. Her ligger også den store samling af traditionelle, nordiske både, der viser den stærke sammenhæng i håndsværkstraditioner gennem 1000 år og på tværs af alle Nordens lande.

Åbningstider og priser

Vikingeskibsmuseet har åbent dagligt. 

Find åbningstider og entrépriser, der gælder den dag du kommer på besøg.

Udstillinger

Museets udstillinger er moderne historiefortællinger om vikingerne og deres skibe. Traditionel museumsformidling i tekst og billeder kombineres med lys, lyd, digitale installationer, aktiviteter og kunstneriske udtryk for at gøre den maritime historie levende, for store som små.

Aktiviteter

Mange oplevelser venter på museet. I kan tage med på rundvisninger, møde håndværkerne på bådeværftet, opleve de fantastiske udstillinger i vikingeskibshallen og meget mere.

Mad og drikke

På Vikingeskibsmuseet serverer vi 'Ny Nordisk Vikingemad' i Café Knarr på Museumsøen. I er også velkomne til at spise jeres medbragte mad ved cafeens udendørsborde eller på den store plæne med udsigt til Roskilde Fjord.

Museumsbutik

I Museumsbutikken finder du et stort udvalg af smykker, tekstiler og brugsgenstande i nordisk design og med inspiration fra vikingetiden.

Du behøver ikke billet til Vikingeskibsmuseet for at shoppe i Museumsbutikken.

Skoletjenesten

Vikingeskibsmuseet inviterer børn og elever ind i vikingernes verden og vores fælles maritime kulturarv.

Vores undervisningsforløb og -aktiviteter foregår i det levende og autentiske miljø omkring museet og i de nordiske både på fjorden.

Grupper på besøg

Vikingeskibsmuseet er et oplagt udflugtsmål for grupper. Vi arrangerer sejladser, rundvisninger og håndværksaktiviteter for store og mindre grupper.

Hold mødet i maritime omgivelser og spis god mad med smag fra vikingernes verden.

Kalender

Se i kalenderen, hvad der sker på Vikingeskibsmuseet.

Der er mange spændende og sjove aktiviteter for hele familien.