Velkommen til Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet udstiller de fem 1000-år gamle originale skibsfund fra vikingetiden samt en flåde af genskabte vikingeskibe, der kan opleves i museumshavnen. Besøg Vikingeskibsmuseet og lær om vikingernes skibe og nordiske bådebygnings traditioner.

De fem originale vikingeskibe

Museets faste udstillinger tager udgangspunkt i de fem Skuldelevskibe og fortæller skibenes historier om krig, handel og rejser til fjerne egne. De fem originale vikingeskibe står majestætisk med Roskilde Fjord, som en levende bagtæppe. Man kan forestille sig, hvordan handelsmanden drog af sted mod fjerne kyster med sine varer, krigeren vinkede farvel til familien inden togtet og fiskeren drog ud på fjorden med håbet om at vende tilbage med god fangst.

I Vikingeskibshallens underetage vises skiftende særudstillinger.

Start besøget med at se introduktionsfilmen om de fem vikingeskibene. Introduktionfilmen kan vises på flere sprog.

En aktiv dag for hele familien

På Vikingeskibsmuseet venter store oplevelser for både børn og voksne. I sommersæsonen og i skolernes ferier, er der skruet op for aktivitetsniveauet på museet. I kan slippe kreativiteten løs i vikingernes værksteder, møde håndværkerne og gå ombord i de traditionelle nordiske både. Vi inviterer også på særlige familieomvisninger, hvor viden om vikingerne bliver formidlet i børnehøjde.

Besøger I Vikingeskibsmuseet udenfor sommersæsonen og skoleferierne kan børnene gå ombord i to store modelskibe i udstillingen 'Stig Ombord'. Her kan de leve sig ind i livet på havet, klæde sig ud som vikingerne, skrive med runer og gå på opdagelse i handelsskibets last. 

De genskabte vikingeskibe og bådsamlingen i havnen

Vikingeskibsmuseet bådeværft har genskabt alle de fem vikingeskibe, så man kan få et indtryk af, hvordan originalskibene så ud for 1000 år siden.
De genskabte skibe – rekonstruktionerne af vikingeskibene – kan opleves i museumshavnen hele sejlsæsonen og på land om vinteren.

Vikingeskibsmuseet har desuden en stor samling af traditionelle, nordiske træbåde. Bådsamlingen viser, hvordan vikingetidens bådebygningstraditioner kan følges - fra det rekonstruerede vikingeskib til fiskerjollen fra Frederikssund bygget 1000 år senere.
Langs havnen er der er skilte, der fortæller om hver enkelt skib, så I selv kan gå på opdagelse i de mange nordiske bådtyper. 

Maritime håndværk

På bådeværftet bygger bådebyggerne vikingeskibe og andre nordiske bådtyper. De bruger det værktøj og de teknikker, der blev brugt, da bådene oprindeligt blev bygget. Du kan træde ind på et aktivt bådeværft og følge bådebyggernes arbejde på nært hold. Ved siden er værftspladsen er der indrettet et særligt oplevelsesområde og I kan fordybe jer i udendørs udstillinger om skibe og håndværk.

I værkstederne på Tunet - vikingernes mødested- kan I møde håndværkerne, som fortæller og viser hvordan vi genskaber vikingeskibene, og du kan selv prøve kræfter med økse, tovværk og andre håndværksaktiviteter.

Teksten fortsætter under billedet. 

Grupper er velkomne 

Vikingeskibsmuseet arrangerer gerne den perfekte udflugt for virksomheder og grupper, der vil have en spændende dag i historiske rammer. Kontakt vores booking, som kan hjælpe med at arrangere en god dag fyldt med indhold og samvær for kollegaer, holdkammerater, børneflokke, venner eller andre gruppe. 

Kommer du med en skoleklasse tilbyder Skoletjenesten undervisning og aktiviteter fra daginstitutioner over grundskolen til landets ungdomsuddannelser i en bred vifte af forskellige fagkombinationer.