Viden om vikingetiden

Vores viden om vikingerne og den tid, de levede i, har vi fået fra forskellige kilder.

Noget ved vi, fordi vi kan læse om mødet med vikingerne i gamle bøger. Andet ved vi, fordi vi har malerier eller anden billedkunst, som viser os, hvordan livet var på den tid.  

På Vikingeskibsmuseet har vi fem fornemme eksemplarer af skibe fra vikingetiden, fundet i Roskilde fjord, hvor de har ligget i tusinde år. De skibe fortæller os en masse om vikingernes søfart, samfund og håndværk.

Her på siderne har vi samlet forskellig information om vikingerne, deres samfund, rejser, skibe og ikke mindst, om de mennesker, der levede dengang.

Lær om Havhingsten og vikingetiden

Langskibet 'Havhingsten fra Glendalough' blev verdensberømt, da skibet og den 60-mand store besætning gennemførte en fantastisk forsøgsrejse fra Roskilde til Dublin og tilbage igen.

Havhingstens rejse gav nye erfaringer med sejlads i vikingernes langskibe og blev samtidig baggrunden for at dele vores viden om vikingernes verden, vikingetidens skibe og søfart og om vikingernes indflydelse i de områder de sejlede i: Danmark, Skotland og Irland. 

Her kan du få viden om vikingerne for sjov - eller bruge de mange spændende historier om alt fra vikingernes dagligliv til kongemagt og statsdannelse i undervisningen.