Nyt Vikingeskibsmuseum på vej

Vikingeskibsmuseets fem enestående og originale vikingeskibe trues af stormflod og nedbrydes af lys. Der er derfor behov for at udvikle nye rammer omkring vikingeskibene, så de sikres for fremtiden og samtidig formidles levende og nærværende for museets gæster. Derfor skal der over de kommende år opføres et Nyt Vikingeskibsmuseum.

Vikingeskibsmuseet vil holde åbent helt frem til det nye museum står klar.

Ny udstillingsbygning til vikingeskibene

Vikingeskibene skal sikres i en nyopført udstillingsbygning i tilknytning til den eksisterende Museumshavn, Museumsø og Vikingeskibshal. Her skal de besøgende møde den store og medrivende fortælling om, hvordan vikingerne ændrede verden med deres skibe. Samtidig får museet også en ny velkomstbygning og nye udearealer, der giver de besøgende en sammenhængende og helstøbt museumsoplevelse. 

Ambitiøs helhedsplan

Den nye udstillingsbygning og velkomstbygningen er led i den ambitiøse helhedsplan for Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Den samlede plan omfatter foruden velkomst- og udstillingsbygninger, også en transformation af den oprindelige Vikingeskibshal samt en landskabsbearbejdning, der vil give offentligheden endnu bedre adgang til kysten og fjorden, end det er tilfældet i dag. Det samlede projekt står færdigt i 2030.

Arkitektkonkurrence om det samlede museumsprojekt

Der er igangsat en arkitektkonkurrence om det samlede museumsprojekt. Konkurrencen løber gennem hele 2023, og i januar 2024 kåres vinderprojektet. Størstedelen af finansieringen af Nyt Vikingeskibsmuseum er sikret fra VILLUM FONDEN, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, samt Roskilde Kommune og staten. Vikingeskibsmuseet er i positiv dialog med yderligere fonde om den sidste del af finansieringen af det samlede projekt.

Kontakt

Har du spørgsmål eller kommentarer til projektet omkring det nye Vikingeskibsmuseum, hører vi gerne fra dig.
Send en mail til Vikingeskibsmuseet, så vi sørger for, du hurtigt får svar.

Arkitektkonkurrence

Vikingeskibsmuseet har igangsat en arkitektkonkurrence om et nyt Vikingeskibsmuseum.

Donationer fra fonde

Nyt Vikingeskibsmuseet er finansieret af tre danske fonde, Roskilde Kommune og Staten. 

Tilmeld dig nyhedsbrev

Har du lyst til at følge med i stort og småt på vej mod et nyt Vikingeskibsmuseum?

Pressemeddelelser og - billeder

Læs udsendte pressemeddelelser og hent aktuelle pressefotos.

Videooptagelser af borgermøder

Se film om arbejdet med at skabe et nyt vikingeskibsmuseum.  

Dokumentarkiv

Find rapporter, dokumenter og links til yderligere information.