Vikingeskibshallen sikres med watertubes

Vikingeskibsmuseet har aktiveret beredskabet på grund af varsel om forhøjet vandstand i Roskilde fjord og kraftig vind fra nord natten mellem den 1. og 2. januar.

På baggrund af varslet om forhøjet vandstand i Roskilde Fjord, trådte Vikingeskibsmuseets krisestab sammen i går, den 31. december, for at aktivere beredskabet, og indkalde det nødvendige personale til håndtering af situationen.

Prognosen er pt., at vandstanden vil stige til 125 cm. over dagligt vande omkring midnat, natten mellem den 1. og 2. januar, og at vandstanden derefter vil falde langsomt over de næste par timer.

Prognosen for vandstandsstigningen har i løbet af dagen i dag været faldende i forhold til meldingerne i går, men det er alligevel besluttet at udlægge watertubes - mobile højvandsbarrierer - ved Vikingeskibshallens østside samt sikre ventilationsriste. Ligeledes er der i løbet af dagen blevet gjort klar til, at der kan udlægges watertubes på museumsøen. 

"Vi har døgnbemanding på i øjeblikket, og vi vil i løbet af eftermiddagen tage bestik af situationen i forhold til bemanding og vagtplan", fortæller Tinna Damgård-Sørensen, direktør på Vikingeskibsmuseet, og fortsætter: "Vi sikrer Vikingeskibshallen nu, trods det, at der varsles lidt lavere vandstand, end først spået - vandet kan komme hurtigt her i bunden af Fjorden, og vi vil hellere være på den sikre side - og så er det også langt lettere at gøre det nu i dagslys, end måske at skulle til at løse opgaven i nattens mulm og mørke."

Museet er løbende i tæt kontakt med beredskabet, så der til enhver tid hurtigt kan tages de skridt, der er nødvendige.


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen