Irlands Nationalmuseum

"Et vikinge-krigsskib vender hjem" stod der på kæmpestore bannere udenfor porten til Collins Barracks, det irske National Museums udstillingsområde i Dublin. Indenfor i gården stod Havhingsten fra Glendalough, løftet over den 16 meter høje mur af Irlands største kran.
Efter ankomsten til Dublin i 2007 var Havhingsten centrum i en større udstilling om vikingetiden og vores fælles historie. Byggeriet af Havhingsten blev gengivet gennem film og billeder, og udstillede genstande fundet ved arkæologiske udgravninger af Dublin, beskrev livet i hovedstaden i perioden 800-1150.

Dublin blev grundlagt af vikingerne. I 800-tallet som vinterlejr og senere som befæstet by. Irernes stolthed over slægtskabet med nordboerne gjorde udstillingen til et enormt trækplaster. Mange ville forbi og med egne øjne se skibet, de har hørt så meget om. I løbet af de første par uger besøgte 70.000 – 80.000 Havhingsten i museumsgården.

Nationalmuseets direktør, Dr. Patrick Wallace har skrevet et brev til sine fremtidige kollegaer. Som mange af de andre breve i tidskapslen er det ikke blevet læst og vil forblive uåbnet indtil år 2258.

Se de øvrige genstande i temaet "Irlands Nationalmuseum"