Det Officielle Irland

Mønter, frimærker, statistiske rapporter og breve til fremtiden fra en række fremstående irske embedsmænd som Dublins borgmester, den irske ambassadør til Danmark og kulturministeren repræsenterer det officielle Irland.

I 2008 forseglede Dublins borgmester Paddy Bourke og Roskildes borgmester Poul Lindor Nielsen tidskapslen ved en officiel ceremoni før Havhingstens afrejse.

Mr. Martin Cullen, kulturminister med ansvar for de irske museer, planlagde sammen med Nationalmuseet i Irland både velkomst og afrejseceremoni ved Havhingstens besøg i Dublin.

I det 20. århundredes arkæologi hører mønter til de væsentligste fund, og den irske centralbank har doneret et fuldt sæt irske euro-mønter og sedler anno 2008 til tidskapslen.

'Central Statistics Office' har doneret en rapport over Irlands befolkning i 2006. Rapporten giver et nøjagtigt billede af en irsk husstands sammensætning og økonomi i tiden omkring Havhingstens besøg. Den statistiske rapport giver også et billede af moderne, irsk industri.

Det irske postvæsen 'An Post' udgav et specialfrimærke som markering af Havhingstens besøg i Dublin. Frimærket er også at finde i tidskapslen.

Se de øvrige genstande i temaet "Det officielle Irland"