Pressefotos

Vikingeskibsmuseet råder over et stort fotoarkiv og en lang række filmmateriale. Alle billeder, som er brugt på www.vikingeskibsmuseet.dk, tilhører museet og er underlagt copyright og må således ikke bruges uden kildehenvisning. Nedenfor findes et udpluk fra vores fotoarkiv, inddelt efter relevante temaer. 

Disse fotos kan frit anvendes af pressen til redaktionel omtale af Havhingsten fra Glendalough OG Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

'Fotograf: Werner Karrasch, Copyright: Vikingeskibsmuseet i Roskilde' skal fremgå af billedtekst eller anden credit.

LÆS OG ANSØG: Her kan du læse og søge om tilladelse til anden brug af museets billeder...

Vikingeskibshallen, tegnet af professor Erik Christian Sørensen, ligger smukt ud til Roskilde Fjord. Bygningen blev opført i 1967-68 til udstilling af de fem vikingeskibe fra Roskilde Fjord og blev fredet i 1997. 

» Find pressebilleder af Vikingeskibshallen her...

Som det eneste sted i verden, kan du gå direkte fra oplevelsen af originale 1000-år gamle vikingeskibe ud til Museumshavnen, hvor vikingeskibsrekonstruktioner i fuld størrelse ligger fortøjet. Stig om bord og sejl med ud på Roskilde Fjord! 

» Find pressebilleder af sejlads på fjorden her...

Havhingsten fra Glendalough er en rekonstruktion af det store langskib Skuldelev 2.
Skibet er en krigsmaskine, bygget til høj fart og fragt af mange krigere, Det er en dristig konstruktion, på én gang tung og stærk nok til at bære sit 112 m² store sejl samt let og tilstrækkelig langt til at kunne ros af en besætning på 60 mand. Et kompromis mellem styrke og lethed.

» Find pressebilleder af Havhingsten her...

Bådsamlingen er en aktiv del af museets udstilling og formidling. Via sejladstjenesten bruges bådene til at give museumsgæsterne en  'hands-on' oplevelse med råsejl på Roskilde Fjord. Flere både sejles af frivillige bådelag og folk med interesse for at holde vores maritime kulturarv ved lige og for at sejlede  traditionelle nordiske råsejlsbåde.

» Find pressebilleder af bådsamlingen her...

Særudstillingerne på Vikingeskibsmuseet tager udgangspunkt i vikingerne og deres skibe, men bevæger sig også udenfor vikingernes verden og formidler den maritime kultur i et større og mere globalt perspektiv.

» Find pressebilleder af aktuelle særudstillinger her...

Et besøg på museet byder på aktiviteter for store og små året rundt. Tag med på omvisning - mød håndværkerne - sejl ud - klæd dig ud som viking - besøg vores værksteder og meget mere.. 

» Find pressebilleder af aktiviteter her...

Café Knarr serverer mad, der er tilberedt efter principperne i 'Ny Nordisk Vikingemad'

» Find pressebilleder af Café Knarr