Museumsformidlere og -undervisere søges til Vikingeskibsmuseet

Roskilde 2020

Brænder du for at formidle og indgå i dialog med publikum om vikingetiden og vores maritime kulturhistorie?

Vikingeskibsmuseet søger et antal formidlere og undervisere til både Publikumsformidlingen og Skoletjenesten i kommende sæson 2020.  
 
Primære opgaver i Publikumsafdelingen
Som formidler i publikumsafdelingen er du helt med i front, hvor mødet med vore gæster og deres gode oplevelser på museet er det helt centrale. Vore formidleres primære opgave er at varetage værkstedsaktiviteter og omvisninger samt at sørge for, at den enkelte gæst får en imødekommende, nærværende service og relevant viden om vikingetiden. 
 
Primære opgaver i Skoletjenesten
Som en del af vores dygtige team i Skoletjenesten vil du varetage undervisningen til daginstitutioner, grundskolen og ungdomsuddannelserne. Undervisningen har et dialogbaseret fokus, hvor hands-on baserede øvelser og værkstedsaktiviteter er centrale undervisningsformer i mødet og dialogen med børn og unge.  
 
Hvem er du?
Du er f.eks. lærerstuderende eller studerende inden for historie, arkæologi eller kulturformidling og har mindst to år tilbage af studiet. Det er en fordel at have beskæftiget sig med vikingetiden og/eller maritim kultur og håndværk, men det primære er begejstring for og evne til at formidle, undervise og indgå i dialog med museets gæster. Det er vigtigt, at vores forskellige målgrupper får en helhedsorienteret oplevelse, hvor de i mødet med museets formidling og undervisning får indblik i, hvordan museet arbejder med historien i en nutidig kontekst. Det er desuden et krav, at du har et naturligt forhold til at formidle på engelsk og meget gerne også på andre fremmedsprog.  

Som formidler og underviser skal du: 

  • Brænde for historieformidling til og undervisning af alle aldersgrupper
  • Have mod på at udforske forskellige undervisningsformer og tilgange til læring
  • Have lyst til at arbejde med håndværksbaserede publikum- og undervisningsaktiviteter
  • Kunne bevare overblikket i formidlings- og undervisningssituationer med mange og forskelligartede besøgsgrupper
  • Være serviceminded og udadvendt
  • Tage ansvar for samt finde stolthed i at være en dynamisk og hjælpsom kollega


Stillingerne skal besættes fra marts/april til og med uge 42 med mulighed for forlængelse. Arbejdstiden er fleksibel og aftales nærmere, men du skal kunne arbejde i de fleste uger i sommerferien og frem til efterårsferien. 
 
Stillingen aflønnes med en grundløn på kommunalt løntrin 12 Ferie afholdes uden for museets højsæson, som ligger fra uge 27-34. 
 
Vi skal have din ansøgning senest søndag d. 26. januar 2020. Vi afholder samtaler uge 8. Ønsker du at arbejde i både Publikumsformidlingen og Skoletjenesten skal det fremgå af ansøgningen.
Der vil forud for ansættelsen blive indhentet børneattest. 
 
Vi glæder os til at modtage din ansøgning.