Kronprinsen står i spidsen

Af: Henrik Kastoft

I sommeren 2007 sejler Havhingsten fra Glendalough fra Roskilde til Dublin. For året efter at sejle tilbage til Danmark.

Sejladsen er det største marinarkæologiske eksperiment nogensinde – en forsøgsrejse uden sidestykke. Men togtet til Irland og hjem igen er også et moderne eventyr: En rejse som ingen mennesker i 1000 år har vovet sig ud på.

Derfor er det også naturligt, at det er en moderne eventyrer, som står i spidsen for sejladsen.

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik er protektor for Havhingsten fra Glendalough og sejladsen til Dublin og hjem igen.

Havhingsten og kongehuset

”Vikingeskibsmuseet og besætningen på Havhingsten er utroligt glade for og stolte over, at Kronprins Frederik er protektor for skibet og sejladsen. Et så enestående projekt fortjener at blive repræsenteret på fornemste vis – og derfor er vi kronprinsen taknemmelig for hans opbakning. Ingen skal være i tvivl om, at vi har brug for al den støtte, vi kan få,” siger Vikingeskibsmuseets direktør, Tinna Damgård-Sørensen.

Den 30 meter lange rekonstruktion af vikingeskibet Skuldelev 2 er i det hele taget på god fod med det danske kongehus. Da Havhingsten fra Glendalough blev søsat i 2004, var det Hendes Majestæt Dronning Margrethe, der gav skibet sit navn.

Det skete foran 15.000 tilskuere og 52 mio. tv-seere.