Skoletjenesten på Vikingeskibsmuseet

Grundet COVID-19 situationen er vores eksisterende undervisningsaktiviteter blevet tilpasset, så de lever op til sundhedsmyndighedernes krav. Nogle få undervisningstilbud kan ikke gennemføres på nuværende tidspunkt.

Undervisningen vil løbende blive tilpasset myndighedernes anbefalinger og de aktuelle ændringer fremgår af de enkelte forløbsbeskrivelser.
Har du specifikke spørgsmål til tilbuddene, er du velkommen til at kontakte museets booking eller leder af Skoletjenesten Kathrine Noes Sørensen.

» Læs mere om hygiejneregler for undervisningsaktiviteter på Vikingeskibsmuseet...

VIGTIGT: Hvis du besøger museet på egen hånd med en skoleklasse, uden at have bestilt et undervisningsforløb, skal du stadig bestille en tid i forvejen hos vores booking, så vi sikrer at myndighedernes anbefalinger for antal og afstande overholdes.

Skoletjenesten tilbyder undervisnings- og læringsforløb der inviterer børn og elever ind i vikingernes verden og vores fælles maritime kulturarv

Omdrejningspunktet i vores børne- og elevaktiviteter er de fem originale vikingeskibe, og hvad de kan fortælle os om forskellige aspekter af datidens samfund og mennesker. 
Med afsæt i børnenes og elevernes nysgerrighed efter vikingetiden, undersøger vi skibene og fokuserer på, hvordan museet bruger skibene til at kunne bidrage med viden om perioden. 

Vores undervisningsforløb og -aktiviteter foregår i det levende og autentiske miljø omkring museet og i de nordiske både på fjorden. 
Vi kommer tæt på vikingetidens maritime håndværk, de udendørs rekonstruktioner og vores indendørs modeller af henholdsvis et krigsskib og handelsskib. 

Skoletjenesten på Vikingeskibsmuseet tilbyder undervisning og aktiviteter fra daginstitutioner over grundskolen til landets ungdomsuddannelser i en bred vifte af forskellige fagkombinationer. 

Udviklingen af eksisterende og nye aktiviteter sker i samarbejde med vores målgrupper, så forløbenes læringsmål understøtter kompetenceområder og læreplaner for daginstitutioner, grundskolen og ungdomsuddannelserne. 

Skoletjenestens åbningstider

Skoletjenesten har åbent for undervisning mellem kl. 10.00 – 16.00. For skolebesøg uden undervisning bedes I kontakte bookingen for at bestille tid.

Nedenfor kan du se, hvilke dage vi tilbyder undervisningsforløb. 

PeriodeÅbningsdage
Uge: 3-18Tirsdag, onsdag og torsdag
Uge: 19-26Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.
Uge: 25Tirsdag, onsdag og torsdag
Uge: 26Mandag, tirsdag og onsdag
Uge: 34Tirsdag, onsdag og torsdag
Uge: 35-59Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Uge: 40-51Tirsdag, onsdag og torsdag

I forbindelse med ferier er der uregelmæssige åbningstider:
Uge 7 og 16: Skoletjenesten har lukket.
Uge 18: Skoletjenesten er lukket d. 1.maj, vi har åbent mandag d. 30. april i stedet.
Uge 20: Skoletjenesten har lukket store bededag, fredag d. 17/5, og har åbent mandag d. 13/5 i stedet.
Uge 22: Skoletjenesten har lukket i Kr. Himmelfartsferien, torsdag d. 30/5 og fredag d. 31/5. Åbent mandag, tirsdag og onsdag.
Uge 23: Skoletjenesten er lukket på Grundlovsdag, onsdag d. 5/6, vi har åbent mandag den 3/6 i stedet.