Sensommer på Vikingeskibsmuseet

Selvom sommeren går på hæld, er der stadig masser af spændende, historisk gode oplevelser på Vikingeskibsmuseet og sjove aktiviteter for hele familien, både inde og ude - på land og til vands...

Mærk historiens vingesus

Som det eneste sted i verden, kan du i sommersæsonen gå direkte fra oplevelsen af de originale 1000 år gamle vikingeskibe i Vikingeskibshallen og ud til Museumshavnen, hvor rekonstruktioner af vikingeskibe i fuld størrelse ligger fortøjet.

Gå på opdagelse i rekonstruktionerne og de andre nordiske både i havnen, mærk lugten af saltvand og tjære. Rør ved tovværk og årer, imens du bevæver dig fra stævn til agter i den 30 meter lange Havhingst - verdens største rekonstruerede vikingeskib. Du kan gøre det stille og roligt - eller balancere fra tofte til tofte som en anden viking...

Sejl ud på Roskilde Fjord

Men det stopper ikke her... du kan også stævne ud på Fjorden i en af vikingeskibenes efterkommere, en nordisk klinkbygget træbåd, der er bygget efter samme principper og metoder, som vikingerne brugte for 1000 år siden.

De nordiske klinkbådstraditioner er optaget på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv.

» Læs mere om de daglige sommersejladser og tjek sejladstider her....

Ta' med på krigstogt - gratis familierundvisning

Vikingeskibet er bare en lille prik på det store, uendelige hav. Den fremmede kyst toner frem i horisonten. Hvad venter der mon de mange krigere, der er ombord på langskibet?

Tag hele familien med på en fantasifuld rundvisning i børnehøjde, hvor alle inddrages i den spændende fortælling om vikingernes lange rejser og livet til søs for 1000 år siden.

Vores dygtige formidlere fortæller levende om, hvordan det var at sejle ud på krigstogt i de lynhurtige langskibe, og alle kan deltage aktivt i legen.

De særlige familierundvisninger er tilrettelagt, så alle i familien kan være med.

Tidspunkt: Alle dag kl. 12.30-13.15 (engelsk/dansk i weekenden) og igen fra kl. 14.00-14.45 (engelsk)

Familierundvisningerne er gratis, når der er købt entrébillet.

'Viking Talks' på Strandengen

Historien gøres levende, når vores dygtige formidlere giver 'Viking Talks' og tager forskellige emner fra vikingetiden op om lige netop det, der ingeresserer dem mest. 

Emnerne i de spændende 'Viking Talks' vil være skiftende fortællinger om eksempelvis 'Det blanke stål', 'Kvinder i vikingetiden', 'Vikingernes Drage - langskibet' eller 'Vikingekrigeren'.

Tidspunkt: Alle dag kl. 12.00-12.30 (engelsk) og kl. 14.30-15.00 (engelsk/dansk i weekenden)

Familierundvisningerne er gratis, når der er købt entrébillet.

Bådeværftet er Museumsøens hjerte

Midt på museumsøen ligger bådeværftet. Her bygger bådebyggerne i sommerhalvåret rekonstruktioner af vikingeskibe og andre traditionelle træbåde. Duften af frisk trætjære fylder luften og lyden af bådebyggerens økse mod egetræet genlyder rytmisk over værftspladsen.

Udendørs rundvisning på Museumsøen (engelsk)

Kom med på en guidet tur på Museumsøen, hvor vi går tæt på museets rekonstruerede vikingeskibe.
Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig, togter og handel, men også om museets årelange arbejde med at genskabe vikingetidens skibe.

Tidspunkt: Alle dage kl. 11.00-11.45 (engelsk)

Det er gratis at deltage i rundvisningerne, når man har billet til Vikingeskibsmuseet.

Rundvisninger i Vikingeskibshallen (engelsk)

Vikingeskibsmuseet er bygget op omkring de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, som er udstillet i Vikingeskibshallen. 

De 5 imponerende vikingeskibe er omdrejningspunktet for fortællingen om skibenes betydning for vikingernes samfund. Der fortælles om krig, togter handel og rejser - og livet i norden for 1000 år siden. 

Vores dygtige guider giver de originale skibe liv og sætter opdagelsen af de fem Skuldelev skibe i perspektiv i forhold til vikingetidens maritime kultur.

Tidspunkt: Alle dage kl. 15:00-15:30 (engelsk)

Rundvisningerne er gratis, når der er købt entrébillet.

Håndværksformidling

Vi sætter på skift fokus på de mange forskellige maritime håndværk, der knytter sig til bådebygning i vikingetiden. Alt efter, hvornår du besøger museet, kan du gå i krigertræning, møde smeden, 'lægge' reb eller snitte i træ sammen med museets dygtige håndværkere og formidlere.

Du kan blandt andet opleve, hvordan en rebslageren laver reb af lindebast, sælskind, uld og hestehår. Smeden tænder op i essen og demonstrerer sit håndværk og du kan hjælpe med blæsebælgen eller selv hamre på det varme jern. Der vil også være træhåndværksformidling, hvor du er med til at snitte og hugge i træ.

Spis Ny Nordisk Vikingemad

Når sulten melder sig, har vi madpakkeområder både inde og ude. I kan også nyde en lækker frokost tilberedt efter principperne i Ny Nordisk Vikingemad i Café Knarr, eller måske bare en kop god kaffe og kage eller kolde drikkevarer og is, imens i nyder udsigten og stemningen på museumsøen.

Læs mere om alt det, der venter jer på Vikingeskibsmuseet herunder.

Velkommen til historisk gode oplevelser!

Sejladser

Tag med på en af de daglige sejladser fra 1. maj - 30. september og oplev, hvordan det var at være viking ombord på en af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både.

'Byg båd'-værksted på værftpladsen

Det populære publikumsværksted ’Byg båd’, giver kreative børn og voksne mulighed for at teste deres bådebyggerevner.

Audioguide

Sæt strøm til de gode historier om de fem vikingeskibe, der er udstillet i Vikingeskibshallen.

En familievenlig, dramatiseret lydfortælling tager børn og voksne med tilbage til dengang, vikingeskibene sejlede havene tynde.

Rundvisninger på dansk og engelsk

De fem imponerende vikingeskibe, udgravet ved Skuldelev i Roskilde Fjord, er omdrejningspunktet for fortællingen om skibenes betydning for vikingernes samfund.

Sommeraktiviteter på Vikingeskibsmuseet

Vikingelejr på Strandengen

I sommersæsonen flytter vikingelejren ind på Strandengen, hvor Havhingsten ligger til kaj.

Der er masser af aktiviteter for store og små, når der gives spændende 'Viking Talks' og Familierundvisningen 'Ta' med på krigstogt'.

Hjælp Astrid med at løse MuseumsMysteriet

MuseumsMysteriet er et digitalt spil, der fører jer rundt mellem vikingeskibene og igennem historien om vikingernes vilde rejser.

Medbring en smartphone, download spillet gratis via 'Useeum'-app'en - og find tyveknægten!

Ny Nordisk Vikingemad

Café Knarr på Museumsøen har åbent dagligt

Nyd dejlig mad og den maritime stemning på Museumsøen fra Café Knarr, der ligger med udsigt til bådeværftet og Vikingeskibsmuseets mange smukke træskibe.

Museumsbutik

Åben alle dage og kan besøges uden køb af entré billet.

I Museumsbutikken finder du et stort udvalg af smykker, tekstiler, bøger og brugsgenstande i nordisk design og med inspiration fra vikingetiden.

Aktuelle aktiviteter:

Dato: til (museets åbningstid)
Sejl ud på Roskilde Fjord

Dato: til (museets åbningstid)
Viking Talks på Strandengen

Dato: til (museets åbningstid)
Særudstillingen 'I Røg og Brand' - Slaget i Femern Bælt, 1644

Dato: til (museets åbningstid)
Hjælp Astrid med at løse MuseumsMysteriet

Dato: til (museets åbningstid)
Download audioguide og hør vikingeskibenes dramatiske historier

» Se hele kalenderen