Aktiviteter for hele familien

På Vikingeskibsmuseet nøjes I ikke bare med at kigge. Her kan I deltage i spændende aktiviteter, hvor I skal bruge både hænder og hoved. I kan også komme med tilbage til vikingetidens dramatiske hændelser både digitalt med audioguiden og helt personligt, ved at deltage i rundvisninger.

For at I nemt kan finde rundt på museets store område, har vi lavet 3 særlige zoner, hvor vi har samlet oplevelser og aktiviteter.
På Museumsøen ligger bådeværftet, hvor vi bygger et nyt vikingeskib. Ved Museumshavnen ligger Standengen med adgang til vikingeskibe og en masse aktiviteter fra 1. maj og frem til og med efterårsferien.
I Vikingeskibshallen kan I opleve de fem verdensberømte vikingeskibe og høre historier fra dengang, vikingerne sejlede havene tynde. 

Velkommen til historisk gode oplevelser!

» Se i kalenderen hvilke aktiviteter, der finder sted hvornår.

Bådeværftet er Museumsøens hjerte

Midt på museumsøen ligger bådeværftet. Her bygger bådebyggerne i sommerhalvåret rekonstruktioner af vikingeskibe og andre traditionelle træbåde. Duften af frisk trætjære fylder luften og lyden af bådebyggerens økse mod egetræet genlyder rytmisk over værftspladsen.

De erfarne bådebyggere arbejder på at rekonstruere et nyt vikingeskib og fortæller gerne om arbejdet med at bygge vikingeskibe med håndkraft. Der anvendes de samme materialer og teknikker, som vikingerne brugte for 1000 år siden og der arbejdes med kopier af værktøjsfund fra vikingetiden.

Vikingeskibshallen er historiens vingesus

Vikingeskibsmuseet er bygget op omkring de næsten 1000 år gamle vikingeskibe, der er udstillet i den store Vikingeskibshal med fjorden som direkte baggrund – fuldkommen spektakulært.
Uden skibe - ingen vikingetid, og skibene er et af de mest imponerende vidnesbyrd, vi i dag har fra vikingetiden - noget sted i verden!

Hør den dramatiserede audioguide

Lyt til overraskende fortællinger om skibenes betydning for vikingetidens dramatiske hændelser. Lydguiden findes i flere udgaver; en til voksne, en til børn samt en rigtig ekspertudgave, hvor museets forskere giver indblik i deres helt særlige viden.

Hvem kan løse MuseumsMysteriet?

MuseumsMysteriet er en digital skattejagt, der fører jer rundt mellem vikingeskibene på en sjov, underholdende og overraskende måde.
Spillet er tilrettelagt for børn fra 6 år og op efter (i følgeskab med voksne).
Størstedelen af spillet foregår med øjnene væk fra smartphonen, hvor I undersøger, observerer og finder svar ved at interagere med omgivelserne.

Stig Ombord

I Vikingeskibshallen er der indrettet et helt særligt rum, hvor I altid kan gå ombord i genskabte vikingeskibe. Væggene er oplyst af interaktive gengivelser af de store oceaner - fra vindstille til stormende kuling - der giver lyst til at stikke til søs. Løft lågene på skibskisterne, og find ud af, hvad vikingerne havde med ombord på deres skibe.

Shop nordisk

I museumsbutikken finder I moderne, nordisk keramik og skandinaviske modebrands sammen med smukke smykker, håndsmedede økser, bøger, spil, mjød og meget mere.

Spis Ny Nordisk Vikingemad

Når I skal have en pause ind imellem alle aktiviteterne og oplevelserne, kan I spise Ny Nordisk Vikingemad i Café Knarr. Caféen ligger midt på Museumsøen, og I kan både sidde ude eller inde. Caféen serverer spændende mad inspireret af vikingetiden med et ny-nordisk twist.

Hvornår kan man sejle ud på fjorden?

I Museumshavnen ligger den store samling af nordiske træbåde. Og de er faktisk ikke kun til pynt. Fra 1. maj til 30. september kan I stævne ud på fjorden som ægte vikinger, hvor alle hjælper til ved årerne.

Skibene, der tager jer med ud på den smukke Roskilde Fjord, er efterkommer af vikingernes skibe, som har deres rødder i det vestlige Norge eller på Færøerne. Alle over 4 år kan deltage i sejladserne.
For at komme ud at sejle, skal I have en tillægsbillet til entrebilletten. 

» Læs mere om sejladser på Roskilde Fjord her ...