Estrid Byrdings Mjød er blevet 'søsat'

Estrid Byrdings Mjød fra Snoremark er blevet til i samarbejde med Vikingeskibsmuseet.
Estrid Byrdings Mjød fra Snoremark er blevet til i samarbejde med Vikingeskibsmuseet.
Udgivet 19/10-2022

Mjødbryggeriet Snoremark har fremstillet en dejlig mjød, der bærer det samme navn, som Vikingeskibsmuseets seneste rekonstruktion af vikingeskibet Skuldelev 5...

...og det er der en særlig god grund til.

Mjøden har nemlig trukket på egespåner fra byggeriet af vikingeskibet 'Estrid Byrding', for at give nogle helt unikke smagsnoter og en fornemmelse af, at den er lagret på egefade.

Smagsmæssigt er 'Estrid Byrdings Mjød' en eksklusiv dessertvin gæret på honning, æblemost, havtorn og valnød. Det er råvarer, som fandtes i Danmark i vikingetiden og blev anvendt til madlavning og fremstilling af mjød. 'Estrid Byrdings Mjød' er en genfortolkning af den sagnomspundne nordiske drik.

Visdommens drik

I følge den nordiske mytologi er mjød visdommens drik og den, der drikker mjød, får både visdom og gode digterevner.

I mytologien er mjød knyttet til guden Odin, der også er gud for visdom og digterkunst.

Vi har ikke opskrifter fra vikingetiden, men gennem analyser af forhistoriske fund, har Snoremark gennem de senere år været med til at genskabe forskellige mjødtyper fra Danmarks oldtid og vikingetid.

Sølvmedalje ved Mjødens dag

'Estrid Byrdings Mjød' har allerede opnået stor anerkendelse, selvom den først lige er blevet 'søsat'. Den vandt nemlig sølv ved Mjødens dag, som blev afviklet den 1. oktober 2022 med smagninger og foredrag på museumsøen.

Etiketten er et kunstværk i sig selv og viser agterstævnen på skibet 'Estrid Byrding'.

Vikingeskibet 'Estrid Byrding'

Skibet 'Estrid Byrding' er sat på land for vinteren og kan ses på værftspladsen ved bådeværftet.

'Estrid Byrding' er museets nyeste rekonstruktion af et af de fem vikingeskibe udgravet ved Skuldelev i 1962: Skuldelev 3.

Skuldelev 3 er et lille, elegant og solidt handelsskib, bygget til fragt af varer i de indre danske farvande og i Østersøen. Skibet er det bedst bevarede af de fem vikingeskibe fundet i Roskilde Fjord, og er bygget af dansk egetræ. 

Derfor er 'Estrid Byrding' naturligvis også bygget af dansk egetræ, som nu både er blevet til et nyt, fantastisk vikingeskib - men altså også en ingrediens, som er blevet anvendt i produktionen af den velsmagende mjød fra Snoremark.

» Læs mere om byggeriet af Estrid Byrding og hvorfor vi kalder det et gensyn med Skuldelev 3...

Mjød af høj kvalitet

Snoremark er anerkendt for sin seriøsitet og sine ambitioner om at brygge dessertvine, der kan tilfredsstille selv kræsne ganer. Bryggeriet er indrettet på Snoremark, der er en ældre firelænget ejendom, der også er hjem for ejerne Karin Sloth og Thomas Bredholt. 

Gården ligger nord for Roskilde i landsbyen Tågerup højt hævet over landskabet med frit udsyn til alle verdenshjørner, Roskilde Fjord, middelalderkirker og gravhøje.

» Hvis du vil vide mere om Snoremark...

Fakta om køb af Estrid Byrdings Mjød

Hvor: Vikingeskibsmuseets Museumsbutik eller direkte hos Snoremark
Pris: 149,- kr.

Museumsbutikken kan besøges uden køb af entré til museet.