Kurser i 'Lær at sejle vikingeskib'

Store sejladsoplevelser venter på dagskurserne 'Lær at sejle vikingeskib' i vikingeskibene 'Helge Ask' og 'Kraka Fyr'. Vikingeskibsmuseet tilbyder heldagskurser for dem, der vil prøve kræfter med at sejle vikingeskib. Der er tale om den ægte vare, når kursisterne går om bord i langskibet 'Helge Ask' eller fiskerbåden 'Kraka Fyr'.
Kursisterne lærer om råsejl, halstov, boline og alle de andre begreber, der knytter sig til vikingeskibe.

Skibene

'Helge Ask' er en rekonstruktion af Skuldelev 5-skibet, et mindre krigsskib fra vikingetiden. Helge Ask blev bygget på Vikingeskibsmuseet i 1990-91.
'Kraka Fyr' er en rekonstruktion af Skuldelev 6-skibet, et fiske- og fragtfartøj fra vikingetiden, Kraka Fyr blev bygget på Vikingeskibsmuseets bådeværft i 1998.
Skibene er bygget med de samme metoder, materialer og værktøj, som vikingetidens bådebyggere brugte, og skibene repræsenterer noget af det tætteste, vi kommer de oprindelige skibe.

Kursets indhold

Kurset giver deltagerne en grundlæggende introduktion til sejlads med råsejlet, som vikingeskibenes sejltype kaldes, og som adskiller sig væsentligt fra sejlads med moderne rigtyper. I modsætning til bermuda- og gaffelsejl, er råsejlet eksempelvis placeret foran masten, og det kræver ofte en del tilvænning for især sejlere med stor erfaring med de mere moderne skibstyper. Vikingeskibets særlige konstruktion bliver også gennemgået, og skibets tovværk - ofte i originale materialer, som hestehår og lindebast - præsenteres og forklares.
Hele kurset er baseret på praktiske øvelser på Roskilde Fjord, og inden afgang fra museumshavnen vil deltagerne modtage en kort sikkerhedsinstruks, og der vil blive udleveret redningsveste.

Et dagkursus i sejlads giver nye oplevelser for både den uerfarne sejler og den, der søger nye udfordringer og vinkler på sin sejlererfaring.

Helge Ask har plads til 16 kursister og der vil være 4 besætningsmedlem om bord.
Kraka Fyr har plads til 10 kursister og der vil være 2 besætningsmedlem om bord.

Der medbringes madpakker til alle deltagere. Frokosten spises om bord.

Fakta:

Datoer for heldagskurser med Helge Ask i 2019:
Lørdag den 27. juli
Lørdag den 17. august 

Datoer for heldagskurser med Kraka Fyr i 2019:
Lørdag den 15. juni
Lørdag den 29. juni
Lørdag den 20. juli
Lørdag den 7. september

Pris:
Voksne: 1225,00 DKK pr. deltager inkl. madpakke og vand

Kurserne starter kl. 10.00 og slutter cirka kl. 16.00.

Der kræves ikke forudgående kendskab til sejlads med vikingeskibe.
Vikingeskibsmuseet tager forbehold for aflysning ved for få tilmeldte eller dårligt vejr.

Tilmelding: Køb din billet her...