Sejlads i vikingeskibe

Få den ultimative sejladsoplevelse ombord i et rekonstrueret vikingeskib på den smukke Roskilde Fjord.

Vikingeskibsmuseet tilbyder autentiske sejladser, hvor alle deltager aktivt. Skibene har ingen motor, I samarbejder om at ro og sejle de smukke skibe under kyndig vejledning fra erfarne vikingeskibssejlere og instruktører.

Unikke sejlture 1. maj - 30. sep.

De unikke sejlture tilrettelægges efter jeres ønsker fra 1. maj - 30. september. Vi leverer totalløsninger med lækker vikingeinspireret mad til lands eller som medbragt picnic, og arrangerer heldagsoplevelser med museumsaktiviteter som fx Vikingelege og rundvisninger.

Vikingernes bådebygningstraditioner

På Vikingeskibsmuseet kan I opleve, hvordan det var at være ombord på et vikingeskib og få fælles oplevelser, der holder. Vikingeskibene er bygget på museets bådeværft efter vikingernes bådebygningstraditioner og med kopier af deres værktøj. De originale skibe kan ses i Vikingeskibshallen.

Sejlads med genskabte vikingeskibe

Alt efter gruppens størrelse, sammensætter Vikingeskibsmuseet sejladsen, som kan blive med en enkelt båd eller med en hel flåde af vikingeskibe.

 • Pris pr. person:
  Pris 1. maj - 30. juni:
  535 kr. for 1 time og 50 min. + 125 kr. pr. ekstra time v./ minimum 8 betalende voksne. 

  Pris 1. juli - 30. sept.:
  565 kr. for 1 time og 50 min. + 125 kr. pr. ekstra time v./ minimum 8 betalende voksne. 

  I museets almindelige åbningstid kl. 10-17 giver køb af gruppesejlads adgang til Vikingeskibshallen for deltagerne før eller efter turen.
   
 • Begrænset antal pladser til børn, der minimum skal være 4 år for at kunne deltage. Pris pr. barn: 420 kr. + 125 kr. pr. ekstra time. Vikingeskibsmuseets Skoletjeneste arrangerer sejlture for skoler og øvrige børnegrupper.
   
 • Tillæg ved sejlads i weekenden:
  50 kr. pr. person til sejladsprisen
  20 kr. tillæg pr. person pr. ekstra time
 • Sejladssæson: fra 1. maj til 30. september. Vi sejler ikke i vintersæsonen.

Kontakt bookingen for mere information.

Sejlads i et ægte langskib

Skal det være helt særligt, kan I sejle ud i et af Danmarks smukkeste vikingeskibe. Langskibet Helge Ask er et mindre krigsskib, malet i strålende røde og gule okkerfarver med dragehoved og et imponerende sejl. I skal sammen bemande de mange årer og hjælpe med sejl og tovværk - og måske får en af jer også lov at bemande roret. Absolut en oplevelse i verdensklasse.

 • Pris for 1 time og 50 min.  sejlads - på hverdage:
  Op til 20 deltagere:    12.000 kr.
  Tillæg pr. ekstra time:  2.500 kr.
 • Pris for 1 time og 50 min. sejlads - i weekenden: 
  Op til 20 deltagere:    12.000 kr.
  Tillæg pr. ekstra time:  Fra 2.700 kr.