Covid-19 information i forbindelse med sejladser:

For at passe godt på vores gæster sørger vi for god plads i bådene. Der vil være 2 meters afstand mellem deltagerne og der vil derfor kun være plads til 9 personer i hver båd.

Besøger man museet i en gruppe, og er man så nært bekendte eller familie, at man ikke normalt holder afstand til hinanden, er der plads til op til 15 personer i en båd.

Årer, ræling, sæder, redningsveste osv. vaskes af mellem hver sejlads, og der holdes 2 meters afstand mellem alle ombord under hele sejladsen. Derfor kan vores ansatte desværre heller ikke tilbyde fysisk hjælp med ombordstigning, roning osv., og vi har ikke mulighed for at sætte sejl. Turen vil derfor udelukkende foregå for åre. 

Vi kan desværre ikke tilbyde særlige forhold for handicappede: Man skal selv kunne ro, og vores personale har grundet afstandskravet ikke mulighed for at hjælpe gæster ombord i båden.

Gruppesejlads på Roskilde Fjord

Oplev, hvordan det var at være ombord på et Vikingeskib! Vikingeskibsmuseet tilbyder unikke sejlture for firmaer, foreninger og øvrige grupper fra den 1. maj til den 30. september.

I sejler i Vikingeskibsmuseets traditionelle Nordiske både eller rekonstruerede vikingeskibe, hvor årer og sejl er den eneste fremdrift. I kommer tæt på vandet, tæt på vikingetiden og får fælles oplevelser, der holder!

De traditionelle Nordiske både er tydeligt i nær familie med vikingeskibet. De største, med plads til 12-20 gæster, har råsejl som vikingeskibet. De mindre både, med plads til 8 gæster, har traditionel færøsk sejlføring. 

Pris pr. person: 365,00 DKK for 1 time og 50 min. + 75,00 DKK pr. ekstra time. 
I museets almindelige åbningstid, 10-17, giver køb af gruppesejlads adgang til Vikingeskibshallen for deltagerne før eller efter turen.

Antal deltagere: Fra 4 voksne (betaling for minimum 8 personer) op til flere hundrede. 

Begrænset antal pladser til børn, der minimum skal være 4 år for at kunne deltage. Pris pr. barn: 250,00 DKK + 75,00 DKK pr. ekstra time. Vikingeskibsmuseets Skoletjeneste arrangerer sejlture for skoler og øvrige børnegrupper.

Sejlads i vikingeskibe

Vikingeskibene er bygget på museets bådeværft efter vikingernes bådebygningstraditioner og med kopier af deres værktøj. Der sejles i krigsskibet 'Helge Ask' og fiskerbådene 'Kraka Fyr' og 'Skjoldungen'. De originale skibe kan ses i Vikingeskibshallen.

» Læs mere om sejlads i autentiske vikingeskibe her...

Fakta:

Om sejlturen
Sejlturen varer ca. 1 time og 50 min. inklusiv tid til udlevering af redningsveste og instruktion. Deltagerne er skibets besætning og alle deltager aktivt i roning og sætter sejl. Alle både føres af en erfaren sejladsinstruktør og evt. et antal gaster, alt efter bådens størrelse. Den udleverede redningsvest skal bæres under hele turen.

Spis frokost i strandkanten
Det er muligt at arrangere længere ture på fjorden, hvor gruppen går i land og spiser frokosten eller drikker kaffen. Café Knarr leverer spændende picnickurve efter principperne i Ny Nordisk Vikingemad, hvor de enkelte retter er tilberedt af vikingetidens råvarer og hver fortæller en lille del af vikingernes historie.

Vejret
Hvor turen går hen afhænger af vejr, vind og besætning. Medbring altid praktisk, vandtæt og varmt tøj. Når det blæser, er det koldere og mere vådt på vandet end på land.

Bestilling 
Turen bestilles ved henvendelse til Vikingeskibsmuseets booking som gerne besvarer spørgsmål og hjælper med at arrangere en oplevelse på vandet.

Kontakt

For at bestille en sejlads eller for at få mere information, kontakt Vikingeskibsmuseets booking:

» Booking (e-mail)
Tlf: +45 46 300 253,
Alle hverdage kl. 10-15

Grundet corona-situationen har Vikingeskibsmuseet været nødsaget til at sende størstedelen af sine medarbejdere hjem. Du er stadig meget velkommen til at kontakte os, men grundet den lavere bemanding kan vi kun besvare henvendelser om mandagen.