Sejlture på Roskilde Fjord

Stig om bord og mærk naturens kræfter i vores skibe!

Som det eneste sted i verden, kan du i sommersæsonen gå direkte fra oplevelsen af de originale 1000-år gamle vikingeskibe i Vikingeskibshallen og ud til Museumshavnen, hvor rekonstruktioner af vikingeskibe i fuld størrelse ligger fortøjet.

Stig om bord i en af efterkommerne til vikingeskibene, en nordisk træbåd, og ro med ud på Roskilde Fjord!

Daglige sommersejlture

alle dag frem til 30. september kan Vikingeskibsmuseets gæster sejle med ud på Roskilde Fjord i efterkommere af vikingernes skibe.
 
Billetter sælges på dagen i billetsalget.

» Hvis du vil være sikker på at få en billet, kan den købes online til udvalgte afgange...

Daglige sommersejlture

Kom med ud på vandet på en af de daglige sejladser fra 1. maj - 30. september. Her kan I opleve, hvordan det var at være viking til søs og prøve at ro og sætte sejl i en af de nordiske, traditionelle træbåde.

Gruppesejlads i de traditionelle, nordiske træbåde

Tag din familie, kollegaer eller venner med på en helt speciel oplevelse i en historisk ramme, med nutidig søsikkerhed. I sommersæsonen sejler vi dagligt ud på Roskilde Fjord med firmaer, foreninger, familier og børnegrupper.

Aftenture på fjorden

Sejl ind i solnedgangen, mens du oplever den særlige stemning på vandet, når dag bliver til aften.

Undervejs fortæller skipper om museets særlige arbejde med at vedligeholde den nordiske kulturarv. 

Gruppesejlads i en rekonstruktion af et vikingeskib

Er du ude efter den ultimative sejladsoplevelse? Så tag din familie, kollegaerne eller vennerne under armen og book en gruppesejlads i et af museets rekonstruktioner af vikingernes skibe. 
 

Dagskursus i sejlads - lær at sejle vikingeskib

Få en helt særlig sejladsoplevelse på et af sommerens dagskurser. Her kan du prøve kræfter med vikingernes sejladsteknik i en af museets rekonstruktioner af et vikingeskib. 
Kurset er både for den uerferne sejler, og den, der søger nye udfordringer og vinkler på sin sejlererfaring.

Sejladser for skoleklasser

Vikingeskibsmuseets Skoletjeneste tilrettelægger særlige undervisningstilbud til skoleklasser med sejladser på Roskilde Fjord.  

Lad eleverne få fjorden ind under huden, imens de får en fornemmelse for vikingetidens vigtigste transportmiddel, der bragte vikingerne vidt omkring til fremmede kulturer. 

Teambuilding

I kommer tæt på vandet, tæt på vikingetiden og får fælles oplevelser, der holder! Her bliver deltagerne ofte positivt overraskede, når de oplever kollegaer - og ikke mindst dem selv - indgå i nye relationer.
Vores indgangsvinkel er: Vi er nysgerrige på, hvad I har af kompetencer, og vi forlanger ikke noget, deltagerne ikke kan indfri.

Sikkerhed ombord

Du kan trygt træde ombord på Vikingeskibsmuseets fartøjer. Vi har gjort alt, hvad der er nødvendigt for, at sejladserne foregår sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, så oplevelsen og glæden ved at sejle bliver optimal for dig som passager.