Mærk fortiden i Marinarkæologernes Værksted

I Marinarkæologernes Værksted kan du blive klogere på, hvordan arkæologerne arbejder med at udgrave fund fra bunden af havet. Du kan prøve marinarkæologerne udstyr og komme tæt på nogle af de spændende fund, som arkæologerne har udgravet fra den danske havbund. 

15. - 28. juli: Gå i marinarkæologernes fodspor

I sommerferien sætter vi spot på marinarkæologernes arbejde med to uger dedikeret til udgravninger til vands.
Museets formidlere klar til at fortælle om havets arkæologi og de spændende fund som havet skjuler.

Børn og voksne kan prøve kræfter med den marinarkæologiske metode og måske endda få lov til at holde et arkæologisk fund i hænderne. 
Fundene sætter gang i fantasien og forestillingerne om fortidens mennesker og deres liv; Hvad mon vi kan finde ud af om bådebygning, søfart og sømænd i gamle dage?

Hvor ved vi det fra?

Inden man bygger på havet, så skal havbunden undersøges for spor efter fortiden. Vikingeskibsmuseets marinarkæologer har sammen med By & Havn foretaget grundige undersøgelser af havbunden i det område, hvor den nye halvø Lynetteholm skal ligge og i de berørte sejlrender i havneområdet. 

Arkæologerne har undersøgt intet mindre end 2.144 positioner under den kommende halvø for at sikre, at viden om fortiden ikke går tabt.
I sejlrenden 'Svælget' udgravede arkæologerne to skibe. Det er ene skib stammer fra middelalderen og det andet er et lille fragtskib fra 1800-tallet. 
Alle delene fra de to skibe skal 3d dokumenteres og undersøges af arkæologerne i værkstedet og alle museets gæster kan følge med i arbejdet i weekender og ferier. 

Mærk fortiden - Gå i marinarkæologernes fodspor:
Hvornår: 15. - 28. juli 2024
Tidspunkt: 10.30 - 15.30
OBS! Der kan være kortvarigt lukket, hvis der håndteres store genstande mv. Se daglige åbningstider på skiltet ved værkstedet.

» Tjek kalenderen og se alt det, der sker på museet.

Entré: 
Børn og unge under 18 år: Gratis adgang
Voksne:160 DKK
Familiebillet (2 voksne + alle børn under 18 år): 300 DKK

Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde