Mød håndværkerne på bådeværftet

Gennem hele sommeren og efteråret sætter vi fokus på vikingetidens håndværk, hvor børn og voksne kan opleve de ældgamle håndværk blive vakt til live. 

Håndværk er kunsten at lave noget med sine hænder. At forme og skabe noget, der kan bruges af andre til at bygge, sejle eller erobre. 
Vi har valgt at sætte fokus på håndværket bådebygning som var uundværlige for vikingetidens søfolk.

Bådebygning på værftet

Midt på museumsøen ligger bådeværftet. Her bygger bådebyggerne rekonstruktioner af vikingeskibe og andre traditionelle træbåde. Duften af frisk trætjære fylder luften og lyden af bådebyggerens økse mod egetræet genlyder rytmisk over værftspladsen. De erfarne bådebyggere arbejder på et nyt vikingeskib.

De bruger de samme materialer og teknikker, som vikingerne brugte for 1000 år siden og bygger med kopier af det værktøj der er fundet fra vikingetiden.
I kan følge arbejdet helt tæt på, og bådebyggerne viser de særlige teknikker og fortæller gerne om arbejdet med at bygge vikingeskibe med håndkraft.

Skibe, Krig, og kongemagt

Er teamet for formidlingen på museet i løbet af sommeren og efterået. På rundvisninger bliver der fortalt om hvordan vikinger byggede deres skibe, hvorfor de drog på togt og om magten hos kongen. På bådeværftet viser håndværkerne hvordan de bygger vikingeskibe, og fortæller om arbejdet med at rekonstruere et vikingeskib. 

Oplev det flotte håndværk på bådeværftet alle dage fra 10:00-17:00