Mød håndværkerne på bådeværftet

Gennem hele foråret og sommeren sætter vi fokus på vikingetidens håndværk, hvor børn og voksne kan opleve de ældgamle håndværk blive vakt til live. 

Håndværk er kunsten at lave noget med sine hænder. At forme og skabe noget, der kan bruges af andre til at bygge, sejle eller erobre. 
Vi har valgt at sætte fokus på håndværket bådebygning, som var uundværligt for vikingetidens søfolk.

Bådebygning på værftet

Midt på museumsøen ligger bådeværftet. Her bygger bådebyggerne rekonstruktioner af vikingeskibe og andre traditionelle træbåde. Duften af frisk trætjære fylder luften, og lyden af bådebyggerens økse mod egetræet genlyder rytmisk over værftspladsen. De erfarne bådebyggere arbejder året rundt på spændende byggeprojekter; fra rekonstruktion af et nyt vikingeskib til andre nordiske klinkbyggede både eller vedligeholdelse af museets store bådsamling.

Der anvendes de samme materialer og teknikker, som vikingerne brugte for 1000 år siden, og som er blevet anvendt op igennem historien indtil i dag i norden. På rekonstruktionerne bygges der kun med kopier af det værktøj, der er fundet fra vikingetiden.

Følg arbejdet helt tæt på, når bådebyggerne viser de særlige teknikker, imens de fortæller om arbejdet med at bygge vikingeskibe med håndkraft.