Audioguide med dramatiske fortællinger

Tænk hvis vikingeskibene kunne tale. Hvad mon de ville fortælle? Lyt til spændende historier om vikingerne og deres imponerende skibe i Vikingeskibsmuseets lydguide, der også indeholder rigtig ekspertviden.

Museets audioguide giver adgang til spændende historier om de vidtberømte vikingeskibe, der står smukke - men tavse - og gemmer på fantastiske historier om en fjern fortid med uhyggelige krigstogter og handelsrejser til fjerne egne, om søfolkene ombord og om livet ved havet for 1000 år siden.

Lydunivers for alle i familien

Historierne formidles med fortællebegejstring og audioguiden er tilrettelagt, så hele familien kan være med. 
Udgangspunktet er en medrivende fortælling, der tager afsæt i vikingetiden. 

Lydfortællingerne kan høres i 3 forskellige 'spor', der passer til alder og den tid man har til museumsbesøget.
Det børnevenlige spor er den korteste udgave, mens det mere voksenvenlige spor har flere detaljer og tager lidt længere tid at lytte til.  

Artiklen fortsætter efter filmen

Mød museets eksperter

I det særlige ekspert-spor indeholder viden direkte fra museets forskere og her er der fuld blæs på fakta, detaljer og nørderi.

Hør historikeren fortæller om vikingetidens krigsstrategi og organisationen bag magten, arkæologen om fortidens kulturmøder og drivkraften for vikingernes udforskning af verden eller bådebyggeren, der fortæller om overraskende genbrug af materialer i vikingeskibsbyggeriet, og hvad vi lærer af at bygge rekonstruktioner af vikingeskibene.

Audioguide på telefonen

Der er i alt 8 'lytte-poster' og man behøver ikke lytte til alle fortællingerne på en gang. Fortællingerne er enkeltstående historier, så man kan vende tilbage og høre resten af fortællingerne en anden dag.

Man hører lydfortællingerne via museums-app’en ’Useeum’, og det er både let og trygt, fordi gæsterne bruger deres egne smartphones. App'en er gratis at downloade.
Museet har også låne-tablets, hvis man ikke selv har.

Fakta om audioguiden:

• Audioguiden kan opleves i Vikingeskibshallen
• Audioguiden afspilles via via app’en Useeum,
• App'en hentes gratis i App Store eller på Google Play.
• Medbring en smartphone, ipad eller tablet
• Husk også gerne høretelefoner/earpods for at få den optimale oplevelse.
• Man styrer selv farten i rundturen i Vikingeskibshallen, og bestemmer også selv i hvilken rækkefølge, man vil opleve posterne.  

Audioguiden er støttet af foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner'