Hvem kan løse MuseumsMysteriet?

MuseumsMysteriet er en digital skattejagt, der fører jer rundt mellem vikingeskibene på en sjov, underholdende og overraskende måde.

Mestertyven Heidenreich er på spil på Vikingeskibsmuseet!
Mon I kan løse MuseumsMysteriet og stoppe tyven?

Tyven er den grådige og skruppelløse skurk, Heidenreich, der elsker sjældne, kulturelle skatte. Heidenreich har skumle planer om at stjæle noget ganske uvurderligt fra Vikingeskibsmuseet, og vi har brug for jeres hjælp for at forhindre tyveriet.

Heldigvis får I hjælp til at løse mysteriet af seje Astrid. Hun er en helt særlig - digital - pige, der er modig, handlekraftig og elsker at være sammen med andre børn – og så er hun også ekspert i vikinger!

Astrid har opdaget, at Heidenreich pønser på at stjæle en helt uerstattelig ting fra museet. Hvis I løser mysteriet, kan I hjælpe Astrid med at finde ud af, hvad tyven er ude efter.

Løs gåder og stop tyven

I kan kun forhindre tyveriet, hvis I løser tyvens drilske gåder – men bare rolig; Astrid skal nok hjælpe jer.

MuseumsMysteriet tager jer med rundt gennem Vikingeskibshallen, og børn og voksne finder ikke kun ud af, hvad den skruppelløse Heidenreich vil stjæle, men lærer også en masse om vikingerne og deres skibe.

– så det er bare med at komme af sted til Vikingeskibsmuseet og gå på jagt efter tyveknægten!

Digitalt spil - mest for børn

Spillet er tilrettelagt for børn fra 6 år og op efter (i følgeskab med voksne).

Størstedelen af spillet forgår med øjnene væk fra smartphonen, og I undersøger, observerer og finder svar ved at interagere med omgivelserne.

Spil løs på smartphones

Man spiller MuseumsMysteriet på sin smartphone eller tablet i app’en 'Useeum', som kan hentes gratis i App Store eller Google Play

Har man ikke selv en smartphone, Ipad eller tablet, så har museet låneeksemplarer.