Gratis rundvisninger

På Vikingeskibsmuseet tilbyder vi gratis rundvisninger, tilpasset årstiden. I sommersæsonen er det primært udendørs på bådeværftet og ved alle rekonstruktionerne i museumshavnen. Om vinteren rykker vi ind i Vikingeskibshallen, hvor de 5 originale vrag fra udgravningen ved Skuldelev er udstillet.

De guidede ture gennemføres af studerende i historie og arkæologi. Deres historier giver de originale skibe liv og sætter opdagelsen af de fem Skuldelev skibe i perspektiv i forhold til vikingetidens maritime kultur.

Særligt fokus på weekender og helligdage i maj og juni

Foråret er fyldt med helligdage og små ferier, og derfor har vi tilrettelagt programmet, så der er ekstra aktiviteter i netop weekender og på helligdage. 

Rundvisninger kl. 12

Forårsprogrammet byder på rundvisninger på Museumsøen kl. 12, hvor vi vil gå tæt på museets 5 rekonstruerede vikingeskibe. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig, togter og handel, men også om museets årelange arbejde med at genskabe vikingetidens skibe.

'Viking talks' kl. 13.30

kl. 13.30 er der 'Viking Talks' - på dansk - hvor historien gøres levende, når vores dygtige formidlere tager forskellige emner op. Det overordnede tema er skibe og kongemagt, og vil skifte fra dag til dag, hvor der blandt andet fortælles om 'Det blanke stål', Kongemagt, Kvinder i vikingetiden eller Langskibet - vikingernes drage.

Check kalenderen og se hvad der sker på museet og hvornår.


Mødested: ved bådeværftet
Det er gratis at deltage i rundvisningerne, når man har billet til Vikingeskibsmuseet.

Max. antal gæster pr. tur:
Antallet af deltagere pr. rundvisning tilpasses de gældende Covid-19 retninglinjer. 

Rundvisningerne varer ca. 45 minutter og kan ikke reserveres på forhånd.
Grupper anbefales at bestille en privat rundvisning.

Hygiejneforanstaltninger i forbindelse med covid-19:
• Undervejs bedes I afspritte jeres hænder. Har I ikke selv håndsprit med, vil museets guider være behjælpelige.
• I vil ikke, som normalt, få lov til at røre ved genstande fra guidernes undervisningstasker.
• I vil blive ført rundt i museet i overensstemmelse med ensretningen.
• Undervejs vil jeres gruppe gøre stop. Hvis der på disse steder er mange andre gæster, vil guiden bede disse gæster om at trække væk, indtil I er klar til at gå videre.