Rundvisninger i Vikingeskibshallen hele året

På Vikingeskibsmuseet kan I opleve fem originale vikingeskibe, der blev bygget for omtrent 1000 år siden, og på de daglige rundvisninger afslører museets dygtige guider ny viden om vikingernes skibe og søfart.

De fem vikingeskibe giver tilsammen et mangfoldigt indblik i vikingetidens maritime verden, hvor skibene gjorde det muligt at handle med varer fra fjerne egne, sikrede landets forsvar og krigsfærd - og gav fortidens mennesker mulighed for at søge ud i verden og udforske nye horisonter. Vikingeskibene har afsløret mange ukendte sider af vikingernes imponerende kunnen inden for både skibsbygning og søfart – uden skibe, ingen vikingetid!

På rundvisnineg kommer guiden også omkring den nervepirrende udgravning og museets eksperimentalarkæologiske arbejde med at rekonstruere skibene i fuld størrelse og sejle dem ud på togter for at lære mere om vikingetidens søfart.

Daglige rundvisninger på Vikingeskibsmuseet

Rundvisningen er inkluderet i entrébilletten til Vikingeskibsmuseet.

Kl.11.00: Engelsk rundvisning*
Kl.13.00: Dansk rundvisning

Rundvisningerne gennemføres af af historie- eller arkæologistuderende.
*Gennemføres på dansk, hvis kun danskere er fremmødt.

Rundvisninger både ude og inde

Vikingeskibsmuseet tilbyder særlige rundvisninger ude og inde, året rundt. Rundvisningerne er tilpasset sæsonen, og fælles for rundvisninger er, at de tager udgangspunkt i de fem originale vikingeskibe, der er udstillet på Vikingeskibsmuseet.
» Tjek kalenderen for at se, hvilke rundvisninger, der er på programmet ...

Bådeværft, familierundvisninger og 'Viking Talks'

Når vejret tillader det - i sommersæsonen - tilbyder museet også udendørs rundvisninger, der foregår på bådeværftet og museumsøen. Her hører I om bådebyggernes arbejde med at genskabe vikingeskibene og andre, nordiske, klinkbyggede træbåde.

I sommersæsonen kan I også deltage på inddragende og aktive familierundvisninger, hvor familier blive taget med ud på et krigstogt til fremmede egene. DEt forgår både med sværd og skjold - mpn I kan hjælpe med at besejre fjenden?

Em heklt anderledes oplevelse er de dybdegående 'Viking Talks', hvor myuseets guider fortæller om et særligt, udvalgt emne. Her er der mulighed for at få masser af viden og I er meget velkomne til at stille spørgsmål.

Grupper anbefales at booke en privat rundvisning

Der er begrænsede pladser på vores offentlige rundvisninger, så kommer du sammen med en større gruppe, er det bedst, at bestille rundvisningen på forhånd. Guiderne afgør, om der er plads til grupper på dagens programsatte rundvisninger.

» Kontakt bookingen for at høre nærmere om privat rundvisning...