Rundvisninger i Vikingeskibshallen hele året

På Vikingeskibsmuseet kan I opleve fem originale vikingeskibe, der blev bygget for omtrent 1000 år siden, og på de daglige rundvisninger afslører museets dygtige guider ny viden om vikingernes skibe og søfart.

Daglige rundvisninger på Vikingeskibsmuseet 

Kl.11.00: Engelsk rundvisning* 
Kl.13.00: Dansk rundvisning (ikke i vinterferien 11. - 26. februar. I vinterferien har vi et stort familieprogram med blandt andet familierundvisning. Tjek kalenderen for at se hele programmet)

Varighed: ca. 45 minutter

Rundvisningerne gennemføres af af historie- eller arkæologistuderende. 
Rundvisningen er inkluderet i entrébilletten til Vikingeskibsmuseet. 

*Gennemføres på dansk, hvis kun danskere er fremmødt.

De fem vikingeskibe giver tilsammen et mangfoldigt indblik i vikingetidens maritime verden, hvor skibene gjorde det muligt at handle med varer fra fjerne egne, sikrede landets forsvar og krigsfærd - og gav fortidens mennesker mulighed for at søge ud i verden og udforske nye horisonter. Vikingeskibene har afsløret mange ukendte sider af vikingernes imponerende kunnen inden for både skibsbygning og søfart – uden skibe, ingen vikingetid!

På rundvisnineg kommer guiden også omkring den nervepirrende udgravning og museets eksperimentalarkæologiske arbejde med at rekonstruere skibene i fuld størrelse og sejle dem ud på togter for at lære mere om vikingetidens søfart.

Rundvisninger tilpasset sæsonerne

Vikingeskibsmuseet tilbyder særlige rundvisninger ude og inde, året rundt.
Rundvisningerne er tilpasset sæsonen, og fælles for rundvisninger er, at de tager udgangspunkt i de fem originale vikingeskibe, der er udstillet på Vikingeskibsmuseet.

» Tjek kalenderen for at se, hvilke rundvisninger, der er på programmet ...

Bådeværft, familierundvisninger og 'Viking Talks'

I sommerhalvåret, fra 1. maj til medio oktober, tilbyder museet daglige, udendørs rundvisninger på bådeværftet og på museumsøen.
Her hører I om bådebyggernes arbejde med at genskabe vikingeskibene og andre, nordiske, klinkbyggede træbåde.

i kan også gå med på familierundvisninger med både med sværd og skjold, hvor familier blive taget med ud på et krigstogt til fremmede egne - mon I kan hjælpe med at besejre fjenden? Særlige familierundvisninger tilbydes i skoleferier.

Grupper anbefales at booke en privat rundvisning

Der er begrænsede pladser på de daglige rundvisninger, så kommer du sammen med en større gruppe, er det bedst, at bestille rundvisningen på forhånd.
Guiderne afgør, om der er plads til grupper på dagens programsatte rundvisninger.

» Kontakt bookingen for at høre nærmere om privat rundvisning...