'Byg Båd'-værksted for kreative børn og voksne

Gør bådebyggerne kunsten efter!

I sommersæsonen fra 1. maj til og med efterårsferien, kan kreative børn og voksne teste deres bådebyggerevner i ’Byg Båd’-værkstedet.

’Byg Båd’-værkstedet ligger på værftspladsen, så I kan lade jer inspirere af de rigtige bådebyggere, mens I konstruerer og bygger jeres egen båd.

Børnene lærer gennem sjov og leg, hvad der virker, når man skal konstruere en båd, for at den bliver en god sejler og ikke kæntrer.

Byg Båd er lukket i vintersæsonen - åbner igen den 1. maj 2023.

Få tips og tricks - og lær noget nyt

Museets formidlere hjælper med tips og tricks, og ved at udtænke, prøve og teste får børnene ikke bare sødygtige skibe, men også erfaring i museets måde at arbejde på, hvor man eksperimenterer sig frem til ny viden.

Der er også et vandbassin - en ’testtank’ - så I kan afprøve jeres båddesign og måske vende tilbage til byggeprocessen for at forfine designet.

Læs mere efter filmen

Modelbåde skabt af fantasien

Værkstedet indbyder til leg og eksperimenter samtidig med, at I lærer om skibskonstruktion og bådebygning.

Byg-selv-bådene bygges ud af trærester, papir, snor mm., og i værkstedet er der fif, tricks, idéer og inspiration til, hvordan I bedst konstruerer en båd, så alle - fra ca. 8 år og opefter - nemt kan komme i gang med at designe og bygge et sødygtigt fartøj.      

Hvornår: Værkstedet er åbent alle ugens dage frem til og med efterårsferien i uge 42.
Aktiviteteten er gratis, når entrébillet til museet er betalt.