Recently published

'Jellingkongerne og deres forgængere' ved Niels Lund. Roskilde 2020. 352 sider, illustreret hardback med stort udfoldningskort i farver, ISBN 978‑87‑85180‑75‑9  

Jellingkomplekset er helt centralt i Danmarks ældste historie og et stort forskningsprojekt fra 2008‑14 har givet så megen ny viden og så mange nye spørgsmål, at der er grund til at tage vores historiske viden om Jellingkongerne op til ny overvejelse, for en del af den er baseret på arkæologiske tolkninger, som ikke længere kan opretholdes. Det gør denne bog om Jellingkongerne og deres forgængere. Niels Lund har studeret vikinge-tidens historie siden 1960 og fremlægger her sin opfattelse af Jellingkongerne, baseret på sit arbejde som forsker og universitetslærer i mere end fyrre år. Fremstillingen er videnskabeligt dokumenteret, men skrevet så også den almindeligt historisk interesserede læser kan være med. 

Niels Lund er født i Aarhus i 1939. Han udgav sin første bog i 1967 og modtog i 1968 Københavns Universitets guldmedalje for en afhandling om vikingernes bosættelse i England. I 1970 blev han amanuensis ved Historisk institut i København, og i 1973‑75 var han British Council stipendiat ved Leeds University. Herefter var han først lektor og siden professor ved Københavns Universitet. Han fratrådte sin stilling i 2011, men forsker fortsat.

Bogen udgives med støtte fra: Alfred Goods Fond, Velux Fonden, Lands-dommer V. Gieses Legat, Den Hielmstierne‑Rosencroneske Stiftelse samt Lilian og Dan Finks Fond.