Valhalla på Vikingeskibsmuseet november 2013


I 2013 rykkede Peter Madsens verdenskendte tegneserie Valhalla ind i Vikingeskibshallen. Med udstillingen Valhalla på Vikingeskibsmuseet åbnede museet dørene for Odin, Thor og Loke og viste, hvordan de gamle nordiske guder fik liv på papiret.

Vikingetidens mytiske fortællinger taler til et stort og mangfoldigt publikum. Og for mange danskere har tegneserien Valhalla været det første møde med helte og skurke fra Asgård, Midgård og Udgård. Udstillingen gik tæt på arbejdet med tegneserien; fra de første skitser til de farvelagte originalsider.
Peter Madsens nutidige fortolkning af guderne blev ledsaget af vikingernes egne gudefortællinger og fund af gudefigurer fra vikingetiden. Museet skabte et samspil mellem den historiske og arkæologiske viden og den moderne og folkelige fortolkning - men åbnede også for, at publikum kunne danne deres egne fortolkninger og billeder.

Tegneserien er et medie fuld af kreativitet og fantasi. Den repræsenterer en anderledes måde at fortælle historie på, og gav et farverigt, legende og humoristisk modspil til de fem skibe.

Udstillingen kunne opleves fra den 3. november - 1. december og blev ledsaget af foredrag, workshops, filmvisning og signering af tegneserier.

Formidlingsprogram:

  • Lav din egen tegneserie - gratis aktivitet
  • Foredrag for spirende tegneserietegnere, gode råd og signering af tegneserier
  • Foredrag om kildegranskning og research til Valhalla
  • Visning af tegnefilmen Valhalla
  • Undervisningsforløb til skoleklasser