Undervisningsmaterialer

Vi udvikler løbende materialer, som du kan lade dig inspirere af eller bruge direkte som forberedelse eller efterbearbejdning af museumsbesøget.

Du kan også finde inspiration til undervisningen på skolen uden at besøge Vikingeskibsmuseet. 
 

E-læring: Viden om vikingetiden

På siderne om E-læring har vi samlet en masse viden om vikingerne, deres samfund, rejser, skibe og ikke mindst om de mennesker, der levede dengang.

Du kan bruge websitet til undervisningen eller bare for sjov, når du har lyst til at lære mere om perioden. 

Du kan finde opgaver om vikingerne og vikingetiden og instruktioner til aktiviteter, man selv kan lave enten i skolen eller hjemmefra.

Videoundervisning

Filmene handler om livet ombord på et vikingeskib, og kan bruges som forberedelse til eller efterbearbejdelse af et besøg på Vikingeskibsmuseet. Du kan også bruge filmene som en del af et undervisningsforløb på skolen.

Dyk ned - Fra Fund til udstilling

Hvornår bliver et fund til en genstand? Hvordan bruger man fund som kilder til historien? Og hvordan sætter man fundet ind i en formidlingssammenhæng på Vikingeskibsmuseet?

Undervisningsforløbet 'Fra fund til udstilling' sætter eleven i museumsekspertens sted og har til formål at give eleverne indblik i museets arbejde med genstande – fra det arkæologiske arbejde til udstilling og formidling. 

Forløbet bygger på et samarbejde mellem museum og skole. Som lærer kan du også afholde forløbet alene. Derfor har vi udviklet én lærervejledning, hvor et museum indgår i samarbejdet og én lærervejledning, hvor et samarbejde med et museum ikke er integreret. Derudover er der også et elevmateriale, der skal understøtte elevernes arbejde med emnet.