Udendørs rundvisninger

Bliv klogere på, hvordan vi genskaber vikingeskibene med vikingernes værktøj og teknikker. Gå med på rundvisning rundt på Vikingeskibsmuseets bådeværft og havneområde på Museumsøen.

På bådeværftet bygger vi rekonstruktioner af de originale vikingeskibe, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Ved at bygge og sejle de genskabte vikingeskibe, får vi indblik i fortidens kundskaber, der er forbundet til vikingernes sejladser: Materialevalg, byggeteknikker, organisation af arbejdet, tidsforbrug, navigation og sejladsfærdigheder.

I løbet af rundvisningen hører deltagerne de erfaringer, museet har gjort sig gennem 40 års vikingeskibsbyggeri, og formidleren kommer også ind på skibenes betydning i vikingetiden, og hvordan vi bruger de genskabte skibe i dag.

Vikingeskibene gjorde det muligt for det skandinaviske folk at sætte et præg på vores fælles europæiske historie, og selv i dag, tusind år senere, har de nordiske, klinkbyggede både dybe rødder i denne gamle tradition og arv.

Rundvisninger på bådeværftet

1. maj - 18. oktober:
12.00:
 Rundvisning på Bådeværftet (Engelsk, 50 min.)
14.30: Rundvisning på Bådeværftet (Engelsk, 50 min.)

Rundvisningen er gratis for besøgende med gyldig entrébillet til Vikingeskibsmuseet.
Tilmelding er ikke nødvendig.
Mød op foran Vikingeskibsmuseets bådeværft (se kort her, pdf)

Rundvisningerne gennemføres af formidlere med særlig interesse for vikingetidens bådebygning, skovproduktion og traditionelt håndværk.