Daglige sommersejlture på Roskilde Fjord

Hver dag hele sommeren - 1. maj til 30. september - kan du få en helt særlig sejladsoplevelse på Roskilde Fjord.

På Vikingeskibsmuseet kan du gå direkte fra oplevelsen af de 1000-år gamle vikingeskibe udstillet i Vikingeskibshallen og ned til Museumshavnen, hvor du kan stævne ud i en af vikingeskibenes efterkommere - de traditionelle nordiske træbåde - der, nu tusinde år senere, er bygget efter samme principper og metoder, som vikingerne brugte.

På sejladsen vil I opleve, hvordan det var at være viking til søs. Vi benytter præcis de samme drivmidler som vikingerne gjorde; årer og råsejl - og de ombordværendes rå muskelkraft. I deltager aktivt ombord med at ro, sætte sejl og udføre andet 'sømandsarbejde'. 

Billetter købes i museets billetsalg efter først-til-mølle princippet. Bookingen kan ikke oplyse om antallet af ledige billetter på dagen. Vil man være sikker på at få en billet kan man købe en billet til en af de udvalgte afgange der sælges on-line: Køb sejladsbilletten online her ...

Fra den 17. juli til og med den 13. august tilbyder vi - foruden de traditionelle en-times sejladser - også halvanden-times sejladser. 

Antallet af daglige afgange afhænger blandt andet af vejret, og der gives ikke garanti for, at alle interesserede kan få plads på dagens sejladser. De vejledende sejladstider kan findes i kalenderen. 

Daglige sommersejlture - fakta:

Vikingeskibsmuseet tilbyder sejladser i traditionelle, nordiske både dagligt fra 1. maj - 30. september.

Information:
En-times turen varer ca. 50 minutter og halvandentimes turen, der tilbydes fra 15/7 - 13/8,  varer ca. 80 minutter inklusiv udlevering af redningsvest og introduktion til skib og roning. Deltagerne på sejladsen udgør skibets besætning, og skal deltage aktivt om bord - ro skibet ud af havn, sætte sejl og måske bemande roret.
Alle sejladser ledes af en erfaren sejladsinstruktør.

Som regel kan personer med fysisk handicap godt deltage i vores sejladser. Er du i tvivl, om du kan deltage, så kontakt bookingen, så vi kan afklare de konkrete forhold.

Pris:
En-times sejlads: 120,00 DKK i tillæg til entrébilletten.
Halvandentimes sejlads: 160,00 DKK i tillæg til entrébilletten. 

Køb af sejladsbillet forudsætter køb af entrébillet til Vikingeskibsmuseet. 

Billetter til sejlads kan købes ved indgangen eller i forsalg:
Billetter til de daglige sejladser købes ved indgangen efter først-til-mølle princippet.
Udvalgte afgange sælges on-line: Køb sejladsbilletten online her ...

Børn ombord:
Der er enkelte pladser om bord til børn (mellem 4 og ca. 14 år) og andre der ikke kan ro. Børn under 4 kan desværre ikke deltage i sejladser. Børn skal altid ledsages af en voksen.

Vejr og vind:
Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis der ikke er deltagere nok eller vejret er en risiko for sikkerheden. Medbring altid praktisk og vandtæt tøj.