Vikingeskibsmuseet tilbyder rundvisninger på dansk og engelsk. Ved interesse i rundvisninger på tysk, vil bookingen forsøge at være behjælpelig med at finde en tysktalende rundviser. Rundvisningerne foregår inden for museets åbningstid og varetages af museets guider, der er historie- eller arkæologistuderende.

De fem vikingeskibe

De fem imponerende vikingeskibe er omdrejningspunktet for fortællingen om skibenes betydning for vikingernes samfund, om krig og togter, handel og rejser, og om livet i Norden for 1000 år siden.

  Pris hverdage: 1000 kr. pr. gruppe* + entrébillet pr. deltager
  Pris weekender og helligdage: 1300 kr. pr. gruppe* + entrébillet pr. deltager
  Varighed: 1 time
  Et glas mjød/æblemost efter rundvisningen: 30 kr. pr. person

  *) Max. 30 personer pr. gruppe

  De genskabte skibe 

  Rundvisningen forgår delvis inde og delvist udenfor. Vi tager udgangspunkt i de fem originale vikingeskib og fortæller historien om, hvordan det er lykkedes at genskabe de 1000 år gamle skibe, som sejlende eksempler på vikingernes fantastiske håndværk. I får et indblik i, hvordan vi arbejder med at bygge rekonstruktioner af vikingeskibene - værktøj, materialer og teknik. 

  Pris hverdage: 1350 kr. pr. gruppe* + entrébillet pr. deltager
  Pris weekender og helligdage: 1650 kr. pr. gruppe* + entrébillet pr. deltager
  Varighed: 1½ time
  Et glas mjød/æblemost efter rundvisningen: 30 kr. pr. person.

  *) Max. 30 personer pr. gruppe

  Vikingeskibets hemmeligheder

  Rundvisningen tager udgangspunkt i historien om Skuldelev 5. Turen går forbi det originale Skuldelev 5 skib i Vikingeskibshallen, rekonstruktionen 'Helge Ask' i museumshavnen og den nye rekonstruktion, som vi lige nu bygger på museets bådeværft.

  » Læs mere om rundvisningen

  Pris hverdage: 1000 kr. pr. gruppe* + entrébillet pr. deltager
  Pris weekender og helligdage: 1300 kr. pr. gruppe* + entrébillet pr. deltager
  Varighed: 1 time
  Et glas mjød/æblemost efter rundvisningen: 30 kr. pr. person

  *) Max. 30 personer pr. gruppe

  Smag på Vikingetiden

  Tør du smage på vikingetiden? Hvad spiste de ombord på de lange sørejser. Det er et spørgsmål, vi ofte bliver stillet. Vi fortæller om livet til søs og giver smagsprøver på blandt andet fladbrød med røget laks og rygeost, nødder, tørrede frugter og brød. Inkl. ét glas mjød eller æblemost. 

  Pris hverdage: 2500 kr. for en gruppe op til 15 personer + entrébillet pr. deltager. Derefter 125 kr. pr. pers. + entrébillet
  Pris weekender og helligdage: 3000 kr. for en gruppe op til 15 personer + entrébillet. Derefter 150 kr. pr. pers. + entrébillet
  Varighed: Ca. 30 minutter

  OBS: Museet må kun skænke mjød for deltagere, der er fyldt 18 år. Deltagere under 18 år får derfor serveret æblemost i stedet. 

  Specialist-rundvisninger

  Ønsker I en helt særlig rundvisning, hvor I har stor indflydelse på indholdet, er det muligt at bestille specialist-rundvisninger med en museumsinspektør eller bådebygger om et udvalgt emne til en særlig gruppe. 

  Pris hverdage: 3500 kr. pr. gruppe* pr. time + entrébillet pr. detager
  Pris weekender og helligdage: 3800 kr. pr. gruppe* pr. time + entrébillet pr. deltage
  Varighed: 1-2 timer

  *) Max. 30 personer pr. gruppe

  Mød vores håndværkere

  Se hvordan vores bådebyggere anvender de samme materialer og teknikker, som vikingerne brugte for 1000 år siden. Bådebyggerne fortæller levende om arbejdet med at bygge rekonstruktioner af vikingeskibe med håndkraft, og hvordan der kun anvendes kopier af historisk værktøj i hele byggeprocessen. Det er også historien om de nordiske klinkbådstraditioner, som er på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv. I deltager selv i processen, oplever materialerne og mærker duftene. 

  Pris hverdage: 4500 kr. pr. gruppe*/pr. håndværker + entrébillet pr. deltager.
  Pris weekender og helligdage: 4800 kr. pr. gruppe*/pr. håndværker + entrébillet pr. deltager.
  Varighed: 1½ time

  *) Max. 30 personer pr. gruppe

  At have skibene, rummet og udsigten helt for sig selv er en ubeskrivelig oplevelse og skaber en speciel stemning. Ønsker I, at jeres rundvisning skal være helt særlig, kan I booke en rundvisning efter lukketid og få den ekstra dimension til jeres besøg.

  Pris pr. time: 1400 kr. pr. gruppe i tillæg til prisen for rundvisningen.

  Introduktionsfilm 

  Vikingeskibsmuseets introduktionsfilm giver en god baggrundsviden for jeres besøg, og filmen kan bestilles vist på dansk, engelsk, tysk, fransk, hollandsk, spansk, italiensk, russisk og kinesisk. Et godt valg i forbindelse med rundvisninger. Der er plads til 70 gæster i biografen.

  Pris: Gratis
  Varighed: 15 minutter

  Vikingelege

  I sommersæsonen (maj - september) kan din gruppe udfordre hinanden til en dyst i bl.a. at kaste med Thors hammer, lave firtræk, gå til Island efter sild og meget andet på plænen foran museet. 

  Pris: 1900 kr. pr. gruppe + entrébillet pr. deltager 
  Pris i weekend 2.200 kr. + entrebillet pr. deltager 
  Varighed: 1 time

  Teambonding

  Året rundt kan vi arrangere teambuilding til lands eller til vands skræddersyet efter jeres behov. Café Knarr serverer 'Ny Nordisk Vikingemad', og I kan også leje mødelokaler.

  Kontakt museets booking for at høre mere om de mange muligheder og få sammensat et spændende program for jeres besøg.

  Rundvisning på tegnsprog 

  Det er muligt at bestille en tegnsprogstolket rundvisning på dansk. Rundvisningen skal bestilles via Center for Døve på deres hjemmeside eller pr. telefon. Ønskes en tegnsprogstolket rundvisning, skal der samtidig bestilles en rundvisning med museets egne guider.