De fem Skuldelev skibe

Tag med på rundvisning i Vikingeskibshallen med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev. 

Vi går tæt på de 5 originale vikingeskibe fra Skuldelev, der varierer i størrelse, udseede og form, og deres forskelligheder afslører hemmeligheder om vikingeskibenes brug for 1000 år siden.

Rundvisningerne på Vikingeskibsmuseet gennemføres af historie- og arkæologistuderende. Deres fortællinger tilfører de originale skibe liv og giver nye indblik i vikingetidens maritime kultur. 

Ingen skibe - ingen vikingetid

Tilsammen danner de fem umistelige skibe mangfoldige indblik i vikingetidens maritime verden, hvor skibene gjorde det muligt at nå verdener, langt fra det kendte. I sørejsernes knudepunkter opstod nye, sammensatte kulturer og byer, netværk og fællesskaber.

Rejserne forbandt kyster verden over og førte mennesker sammen, på tværs af tanker, tro og traditioner. Men vikingernes fremfærd i udlandet medførte også en del fjender og fare for angreb.

Vejen til bunden af fjorden

I den sene vikingetid blev et system af spærringer etableret i Roskilde Fjord, der gjorde det muligt at kontrollere søvejen til en af Danmarks største konge- og kirkebyer. Tre udtjente skibe slæbes ud til det smalleste sted ud for landsbyen Skuldelev. Skibene fyldes med sten og sænkes i Peberrenden, den mest direkte rute til Roskilde. Efter 20 år forstærkes spærringen med endnu to skibe.

Der skulle gå næsten 1000 år, før de igen så dagens lys.

Rundvisning i Vikingeskibshallen 

1. september - 13. oktober
11.00: Rundvisning i Vikingeskibshallen (Engelsk, 50 min.)
13.00: Rundvisning i Vikingeskibshallen. (Engelsk, 50 min.)

Rundvisningen gennemføres på dansk, såfremt alle deltagere er dansktalende. 

Rundvisningen er gratis for besøgende med gyldig entrébillet til Vikingeskibsmuseet.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Rundvisningen strater i Vikingeskibshallen (se kort her, pdf)