Træhåndværk og dekorationskunst

Træ blev brugt til en lang række formål i vikingebyen Dublin, og det var råmateriale for mange forskellige håndværkere. Blandt disse var skibstømrere, som byggede og reparerede skibe ved flodkanten. Udover til hus- og skibsbyggeri blev træ også brugt til fremstilling af redskaber og dagligdags brugsgenstande, heriblandt skeer og skovle, som formentlig kunne fremstilles billigt af erfarne håndværkere. Træskæreren lavede træredskaber til sig selv, f.eks. høvle, mens drejere producerede skåle, tallerkner og kopper til brug ved måltiderne. Håndtag blev produceret til læderarbejderens redskaber og sværd til væverne.

Dekoreret træ

Træ blev dekoreret i en speciel Dublin version af den vestlige udgave af den såkaldet Ringerike stil. Denne stil optræder på alt lige fra lange planker til skydelåg på små æsker. Mønste­ret kunne være dybt skåret, let indridset eller gennem­brudt. Motivet var ofte dyr og af og til mennesker. De mindre kunstneriske krusseduller, der blev til grafitti, havde skibet som det mest iøjnefal­dende­ motiv.

På samme tid som Ringerike stilen udvikledes i Scandinavien blev der parallelt hermed udviklet tilsvarende stile i det sydlige England (Winchester stil) og i Dublin (Dublin skolen).