Efterårsferie på Vikingeskibsmuseet

Knud den stores togt - Konge for en dag 13. til 21. oktober 2018

Klar til kamp - krigertræning  
Hver dag fremviser den dygtige kriger Tom sine våben og underviser de unge krigere i at kæmpe med sværd og skjold, så de kan blive hirdmænd - Knud den Stores krigere. 

Spændte langbuer
Oplev buemageren fremstille langbuer og se ham demonstrere deres styrke, når pilene måske gennemborer et skjold eller en jernplade!

Et slag blev indledt af langbuerne. I vikingetiden var bue og pil en del af krigsudrustningen, og vikingerne var berygtede for deres langbuer som var op til 2 meter lange. Ifølge skjaldekvadene kunne en dygtig bueskytte holde fem til syv pile i luften ad gangen. 

Buemagerne er i sit værksted tirsdag d. 16. - torsdag d. 18. oktober. 

Kan du overleve i vikingetiden? 
Find svaret ved at prøve kræfter med efterårsferiens fem udfordringer: Kaste Tors hammer, bage brød over bål, kæmpe med sværd og skjold - og de sidste to udfordringer er en overraskelse. Det er gratis at deltage, og du får selvfølgelig 'Vikingediplomet' med hjem, til at sætte i glas os ramme. 

Tag med på krigstogt - familieomvisning
På omvisningen 'Krigertogtet' kommer du ombord på det lynhurtige langskib Havhingsten og bliver en del af den dramatiske fortælling om Knuds sejlads til Roskilde i 1018. Museets dygtige formidlere fortæller hver dag i efterårsferien kl. 11.30 og kl. 13.00 levende og inddragende om, hvordan det var at sejle ud på krigstogt i de lynhurtige langskibe.

Historiske værksteder
  • Klæd dig som en viking. 
  • Gå i krigertræning og se kampopvisning med vikingekrigeren
  • Præg kongelige mønter ligesom Knud den Store.
  • Dekorer dit eget skjold eller sværd og tag det med i kampen for Knud den Store
  • Design dit eget vikingesmykke.
  • Udsmyk din egen Torshammer, der kan give dig styrke i krig og kamp.
Stig ombord

Oplev solopgangen i vindstille og nattens tætte mørke i stormende kuling. De to skive i Vikingeskibshallen er lastet med våben og handelsvarer, der opfordrer til at gå på opdagelse; lette låget på tønder og kister, åbne dørken og kikke under dækket, gå til ro i skibsteltet eller prøve kræfter med rollen som rorgænger. Du kan træde ind i rollen som handelsmanden på vej mod middelhavets markeder eller høvdinger med kurs mod Englands kyster. 

Smag på vikingetiden

Når sulten melder sig tilbyder Café Knarr dejlig mad og drikke. Vil du selv prøve kræfter med madlavningen, kan du bare vikingekiks over åben ild!

Hvem var Knud den Store - vikingetidens største konge?

Knud er født til at regere - barnebarn af Harald Blåtand og søn af Svend Tveskæg. Som ganske ung stod han ved sin fars – Kong Svend Tveskægs – side i de mange og blodige vikingetogter der resulterer i erobringen af England i 1013.

Svens Tveskæg bliver kronet som konge af England i december samme år, men dør kun få måneder efter. Kongesønnen Knud - der endnu er ikke fyldt 20 år - må endnu engang kæmpe om magten over England – i første omgang forgæves, og han flygter til Danmark i 1014. 

I 1015 vender Knud tilbage til England med en kæmpe flåde på 160 skibe og flere tusind krigere.
Bid for bid generobrer Knud landet, og England kommer atter under dansk herredømme. Da broderen Harald dør i 1018, udråbes Knud til konge af Danmark. I 1027 hersker Knud over dele af Sverige, og året efter generobrer han Norge. 

Knud den Store er hermed den største af de skandinaviske konger i vikingetiden, og efter hans død i 1035 deles det enorme rige - der tværs over Nordsøen forbandt Skandinavien med England - for aldrig at blive samlet igen. Knud den Store dør 45 år gammel i 1035 – en høj alder for en krigerkonge.

Efterårsferie lørdag den 13. – søndag den 21. oktober

Buemager tirsdag d. 16. - torsdag d. 18. oktober kl. 10.30-16.30

Krigstogtet - familieomvisning alle dage kl. 12.00 og 14.30.
Gratis.
Engelsk omvisning alle dage kl. 15.00. Gratis. 
Aktiviteter alle dage fra 10.30 - 16.30
Nogle aktiviteter er betalingsaktiviteter. 

Entré: 
Voksne 130 kr. Børn og unge under 18 år gratis adgang.
Åbningstid:
Museet er åbent dagligt fra 10.00 – 17.00