Vikingeskibets hemmeligheder:
Særrundvisning om Skuldelev 5-skibet

Kom med på en helt ny rundvisning om rekonstruktionen af langskibet, Skuldelev 5.

På bådeværftet arbejder bådebygerne på et nyt vikingeskib. Den lange køl ligger strakt på værftspladsen, de smukke stævne er rejst og de første planker er fæstnet på kølbordet. Skibet er en rekonstruktion af det lille langskib, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skuldelev 5, som skibet hedder, er et slankt skib på 17 meters længde, der blev bygget omkring år 1030.

Rundvisningen tager udgangspunkt i Skuldelev 5-skibets historie og de spor, der afslører dets brug for næsten 1000 år siden. Fortællingen kommer også omkring den første rekonstruktion af dette skib, Helge Ask, som museet byggede for snart 30 år siden, og som stadig kan ses i museumshavnen.

Nu skal det samme skib rekonstrueres og bygges igen. Hvorfor? Og hvad har vi lært af at sejle med skibet gennem alle disse år, og hvad kan vi finde ud af om vikingerne ved at bygge skibet en gang til? 

Det er nogle af de spørgsmål, som rundvisningen tager fat på. Turen går forbi det originale Skuldelev 5-skib inde i Vikingeskibshallen, forbi rekonstruktionen Helge Ask i Museumshavnen og når også omkring byggeriet af den nye rekonstruktion på værftet.

Fakta om rundvisningen 'Vikingeskibets hemmeligheder'
Rundvisning om Skuldelev 5-skibet.

Hvornår: Hver dag i efterårsferien 14. - 22. oktober 2023
Tidspunkt: Kl. 11.30 på engelsk og kl. 14.00 på dansk
Varighed: Ca. 1 time
Målgruppe: Voksne og store børn

Tryk her for at vende tilbage til efterårsferieaktiviteterne