Vikingelejr på Strandengen

Åbent i sommerferien: 29. juni - 31. august

Udendørsområdet på Strandengen er et aktivt oplevelsesområde for hele familien, hvor store og små kan lege sig ind i vikingetiden og lave familie-teamwork på græsset ved siden af langskibet ’Havhingsten’.

Familier kan dyste mod hinanden i vikingelege, som at kaste med thors hammer, tvekamp eller fortøjningskast og finde familiens dygtigste og snedigste viking.

Gå i vikingetræning 

Er man modig nok, kan man vove sig ind på den særligt indrettede ’kamparena’, hvor børn og voksne kan træne og dyste mod hinanden med rollespilsvåben. Man ved, at vikingerne trænede deres kampteknikker, så deres evner var fintunede, når de skulle af sted på togt.

Strandengen bliver også udgangspunktet for sommerens familierundvisninger og der vil være håndværksformidling.

Gå ombord i et vikingeskib

Et højdepunkt for mange besøgende på Vikingeskibsmuseet er at gå ombord i det store langskib, Havhingsten fra Glendalough, der ligger ved den lave anløbsbro ved Strandengen.

Havhingsten blev verdensberømt, da skibet sejlede fra Roskilde til Dublin med en besætning på hele 65 gaster. Ombord på Havhingsten kan museets gæster høre om den imponerende sejlads og fortællinger om, hvordan der var at være til søs i vikingetiden.

Nyt telt på strandengen 

Som noget nyt i år, har vi opsat et nyt stort telt, hvor der henover sommeren vil være forskellig slags formidling for hele familien, både børn og voksne. Museets gæster høre om forskellige emner som ’Kvinder i vikingetiden’, ’Magt’ eller den helt nye om tekstilforarbejdning, der involverer gæsterne, så man selv kan prøve at spinne og rede nyklippet uld. Formidlingen i teltet skifter fra dag til dag, og temaet afhænger af hvilken formidler, I møder.

Tag med på krigstogt

Tag hele familien med på en fantasifuld rundvisning i børnehøjde. I får masser af viden om vikingernes togter og skibe - og måske også sved på panden!

Mød håndværkerne

Vi har valgt at sætte fokus på de håndværk, der omgiver vikingeskibene, og som var helt uundværlige for vikingetidens søfolk.

'Byg båd'-værksted

Det populære publikumsværksted ’Byg båd’, giver kreative børn og voksne mulighed for at teste deres bådebyggerevner.

Havhingsten

Havhingsten blev verdensberømt, da skibet sejlede fra Roskilde til Dublin med en besætning på hele 65 gaster.

Andre aktiviteter på museet

Udover aktiviteter på Strandengen, sker der også spændende aktiviteter rundt om på museet.

Sejl ud med de nordiske træbåde på fjorden
Hver dag kan du stige ombord på de traditionelle, nordiske træbåde, hvor du kan blive klogere på kunsten at sejle med årer og råsejl. Museet tilbyder også aftensejladser, dagskurser og gruppesejladser. 

Gå med på museets daglige rundvisninger
På rundvisningerne kan du fordybe dig i historien bag de berømte Skuldelevskibe eller følge med i processen, når de dygtige bådebyggere skaber rekonstruktioner af vikingeskibe.

Besøg bådeværftet og byg din egen mini-båd på Muesumsøen 
Her kan børn bygge deres egne mini-vikingeskibe, mens museets bådebyggere arbejder på rekonstruktionen af Skuldelev 5-skibet lige ved siden af.

Udforsk Marinarkæologernes Værksted på Museumsøen
Lær alt om arkæologernes arbejde med at udforske de skjulte skatte på den danske havbund. Få indsigt i alt fra dykkerundersøgelser til avancerede 3D-scannere.