Vikingelejr på Strandengen

Udendørsområdet på Strandengen er et aktivt oplevelsesområde for hele familien, hvor store og små kan lege sig ind i vikingetiden og lave familie-teamwork på græsset ved siden af langskibet ’Havhingsten’.

Familier kan dyste mod hinanden i vikingelege, som tovtrækning, knoglekast, fortøjningskast og ’gå til Island efter sild’ og finde families dygtigste og snedigste viking.

Gå i vikingetræning 

Er man modig nok, kan man vove sig ind på den særligt indrettede ’kamparena’, hvor børn og voksne kan træne og dyste mod hinanden med rollespilsvåben. Man ved, at vikingerne trænede deres kampteknikker, så deres evner var fintunede, når de skulle af sted på togt.

Strandengen bliver også udgangspunktet for sommerens familierundvisninger og der vil være håndværksformidling, pop-up formidling og ’Viking Talks’ om vikingeemner.

Gå ombord i et vikingeskib

Et højdepunkt for mange besøgende på Vikingeskibsmuseet er at gå ombord i det store langskib, Havhingsten fra Glendalough, der ligger ved den lave anløbsbro ved Strandengen.

Havhingsten blev verdensberømt, da skibet sejlede fra Roskilde til Dublin med en besætning på hele 65 gaster. Om bord på Havhingsten kan museets gæster både høre om den imponerende sejlads og fortællinger om, hvordan der var at være til søs i vikingetiden.

Særlige aktiviteter i efterårsferien

Fortællinger fra nodisk mytologi

Hver dag i efterårsferien kan I sætte jer til rette i det store, lune fortælletelt og hør de spændende fortællinger om de nordiske guders skibe.

Vi kender de nordiske guder fra de medrivende fortællinger fra mytologien. Faktisk findes der også historier om gudernes magiske skibe. Kender du historien om Frejs fantastiske skib ’Skibladner’, der altid havde vinden i ryggen og kunne foldes sammen, så det kunne ligge i en håndflade? Eller skibet Nagelfar, der blev bygget af Hel, herskeren over dødsriget?

Familierundvisninger

I kan også tage med på familierundvisning og hjælpe med at løse Vikingeskibsmuseets 'Mission Valhalla' – Tyrs mistede mod!

Den nordiske gud, Tyr, har mistet sit mod og har brug for hjælp til at finde det igen.
Ta’ hele familien med på den spændende mission, hvor I sammen skal løse en række opgaver, der kræver både kløgt, mod og samarbejde.

Opgaverne, som I skal løse, giver jer ny viden om vikingernes liv, deres skibe og de fantastiske fortællinger fra den nordiske mytologi.   

'Mission Valhalla' tager afsæt i DR’s koncept.

Aktiviteter på Strandengen: 

Den 1. - 17. september:
- Gå ombord i Havhingsten 
- Pop-up formidling 
- Vikingelege og træningskampe

Efterårsferien, den 14. - 22. oktober:
- Gå ombord i Havhingsten 
- Vikingelege og træningskampe
- Familierundvisning alle dage kl. 12.30 på dansk og kl. 14.30 på engelsk
- Fortællinger om Nordisk mytologi kl. 11.00 og 15.00 på dansk og 13.30 på engelsk


Entré
Aktiviteterne på Strandengen er inklusiv i entrébilletten til Vikingeskibsmuseet.

Familiebillet (2 voksne og børn under 18 år): 300 DKK
Voksne 160,00 DKK
Børn under 18 år har gratis adgang til Vikingeskibsmuseet

Sæsonkort
Køb sæsonkort for 180 DKK, og kom gratis ind hele året.
Sæsonkortet giver adgang for en voksen med ledsagende børn under 18 år i hele 2023.

Åbningstid
Vikingeskibsmuseet har åbent alle dage 10.00 - 17.00