Vikingelejr på Strandengen

Udgivet 12/10-2024

I efterårsferien åbner Strandengen og giver hele familien rig mulighed for at lege som en ægte viking. Her kan store og små lege sig ind i vikingetiden og lave familie-teamwork på græsset ved siden af langskibet ’Havhingsten’. Familier kan dyste mod hinanden i vikingelege, som tovtrækning, knoglekast, fortøjningskast og ’gå til Island efter sild’ og finde families dygtigste og snedigste viking.

Dato: til (museets åbningstid)

Er man modig nok, kan man vove sig ind på den særligt indrettede ’kamparena’, hvor børn og voksne kan træne og dyste mod hinanden med rollespilsvåben. Man ved, at vikingerne trænede deres kampteknikker, så deres evner var fintunede, når de skulle af sted på togt.

Der vil også være daglige krigertalks, hvor vores dygtige formidlere med glæde vil lære fra sig til alle nysgerrige besøgende

Gå ombord i et vikingeskib

Et højdepunkt for mange besøgende på Vikingeskibsmuseet er at gå ombord i det store langskib, Havhingsten fra Glendalough, der ligger ved den lave anløbsbro ved Strandengen.

Havhingsten blev verdensberømt, da skibet sejlede fra Roskilde til Dublin med en besætning på hele 65 gaster. Om bord på Havhingsten kan museets gæster både høre om den imponerende sejlads og fortællinger om, hvordan der var at være til søs i vikingetiden.