400 års krigshistorie på 60 minutter

Published 02th Sep 2021

1. september indledte historiker David Høyer efterårets og vinterens foredragsrække, knyttet til den aktuelle udstilling i Røg og Brand – Slaget i Femern Bælt 1644.

I alt deltog 50 personer i Davids fantastiske tour de force gennem 400 års krig og uvenskab mellem Danmark og Sverige.

Tilbage i historien 

Foredraget var det første i rækken af i alt seks foredrag. De indbudte foredragsholdere går tilbage i historien og ser fremad, kortlægger fejdens årsager og konsekvenser, og fokuserer på udvalgte dele af de mange små og store historier, der knytter sig til slaget i Femern Bælt.

Skibsgryde 

Samtidig med premieren på foredragsrækken, var det også første gang, at der blev serveret 'skibsgryde' i Café Knarr. Skibsgryden kan tilkøbes føre foredragene og er genskabt netop til udstillingen, inspireret af de arkæologiske fund fra de sunkne skibes kabysser viden om kosten til søs. 

Med middag og muligheden for at se eller gense særudstillingen før foredraget i udstilling før foredraget, blev det en fantastisk aften med fordybelse i fortællingen om søkrig og politiske stridigheder mellem naboer.

Næste foredrag

Næste foredrag er den onsdag 6. oktober 2021 kl. 19.30 hvor historiker Hans Christian Bjerg, går tættere på Torstensonfejden og 30-års krigen.

Der er mulighed for at købe billet til foredraget, eller vælge at kombinere med skibsgryden fra Café Knarr.

Køb billetter her: https://vikingeskibsmuseet.billetexpressen.dk/