Daglige rundvisninger i vintersæsonen

Skuldelevskibene i Vikingeskibshallen
Skuldelevskibene i Vikingeskibshallen
Published 19th Nov 2020

Gå med på de daglige gratis rundvisninger i Vikingeskibshallen, på henholdsvis dansk og engelsk. Hør historien om udgravningen af de 5 originale vikingeskibe ved Skuldelev og skibenes betydning for mennesker og samfund i vikingetiden.

De skjulte historier

De 5 Skuldelevskibe, som er udstillet i Vikingeskibshallen, gemmer på utallige spændende historier. En af de allerbedste måder at få mere viden om vikingerne og deres skibe, er ved at gå med på vores daglige gratis rundvisning. Her fortæller Vikingeskibsmuseets formidlere om museets arbejde med at afvriste Skuldelevskibene deres hemmeligheder. ​​

Rekonstruktioner af Skuldelevskibene

Rundvisningerne tager afsæt i de fem originale vikingeskibe og går i dybden med rekonstruktioner af Skuldelevskibene, som er bygget på Vikingeskibsmuseets bådeværft gennem mere end 35 år.

» Læs mere om de daglige rundvisninger, og hvordan vi gør det sikkert at besøge Vikingeskibsmuseet, i henhold til retningslinier for covid-19.

» Se tidspunkter for henholdsvis danske og engelske rundvisninger i kalenderen.
 

Andre udstillinger i Vikingeskibshallen

I vikingernes kølvand
I underetagen i Vikingeskibshallen vises udstillingen 'I vikingernes kølvand', om hvordan vores bådebyggere bygger sejlende, genskabte skibe ud fra de fem enestående vikingeskibe, der blev udgravet ved Skuldelev i 1962.

Udstillingen tager de besøgende med gennem hele Vikingeskibsmuseets arbejdsfelt fra de arkæologiske udgravninger over rekonstruktion og til de imponerende forsøgsrejser med de 'nye' vikingeskibe.

Stig Ombord
I Vikingeskibshallen kan man også opleve oplevelsesudstillingen 'Stig Ombord', hvor rummets vægge er oplyste af en videoprojektion, der viser udsigten fra et sejlende vikingeskib - fra stille, rolig morgen til mørk nat i stormende kuling.

Man kan gå ombord i to store genskabte skibe og mærke suset fra de store have eller fordybe sig i oplevelsesvæggen, hvor man kan finde ud af, hvad vikingerne sejlede med i deres skibe.