Fantastisk familiedag med gratis sejlads

Published 18th Aug 2023

Vikingeskibsmuseet inviterer Venneforeningens medlemmer til en fantastisk familiedag, med historiske oplevelser, både til vands og til lands.

Har du overvejet at melde dig ind i Vikingeskibsmuseet Venneforening? Så er det nu, du skal handle! 

Melder du dig ind i venneforeningen, kan du være en del af denne helt særlige dag, og du kan hele året deltage i spændende foredrag og særlige ferieaktiviteter for store og små, drage fordel af særlige rabatter og samtidig støtte museets virke! 

» Som noget nyt, kan du melde dig ind i venneforeningen online - det har aldrig været lettere!

Når du har meldt dig ind, vil du modtage et link til tilmelding til familiedagen.

Nyt tiltag: Familiedag for Venneforeningens medlemmer

Søndag den 10. september slår Venneforeningen, i samarbejde med museet, dørene op for et helt nyt tiltag: En familiedag, hvor alle medlemmer og deres familier inviteres til en hyggelig dag med historiske oplevelser, både til vands og til lands. 

Vi har sammensat et medrivende, lærerigt og underholdende program, hvor der er noget for alle aldersgrupper; Rundvisninger, aktiviteter og sejladser.

Gratis sejlads og aktiviteter på Venneforeningens Familiedag

Vi satser på godt vejr og håber, at alle der har lyst, får prøvet kræfter med at ro og sætte sejl i en af museets både. For som noget helt særligt, er det på Familiedagen også gratis for medlemmer (med én voksen ledsager og op til 2 børn) at deltage i sejladser.
Der er dog begrænsede pladser til børn, der skal være mindst 4 år for at deltage i sejlads.

På land er der plads og rum til at opleve og udforske museet, og Familiedagen byder på forskellige aktiviteter for børn og voksne, både ude og inde.

Program for familiedagen, kl. 10 – 17:

 • Udendørs familieomvisninger
  Den nordiske gud, Tyr, har mistet sit mod og har brug for hjælp til at finde det igen. Ta’ hele familien med på den spændende mission, hvor I sammen skal løse en række opgaver, der kræver både kløgt, mod og samarbejde.
   
 • Krig i vikingetiden
  Sæt jer til rette i det 30 meter lange vikingeskib Havhingsten, lyt til skibets og vandet lyde og fornem hvordan skibet vugges i takt med vandets bevægelser. Havhingsten er en rekonstruktion af et krigsskib fra vikingetiden, og på Familiedagen tager vi jer med tilbage til Havhingstens storhedstid, og ser nærmere på, hvilke våben vikingerne havde med sig, på togter ud i verden.
   
 • Særrundvisninger (mest til voksne)
  I Vikingeskibshallen er de 5 Skuldelev skibe nu udstillet, med deres forhenværende hjem - Roskilde Fjord- som bagtæppe. De smukke - men tavse skibe - gemmer på hemmeligheder, og særligt Skuldelev 5, er bemærkelsesværdig. På denne særrundvisning kommer I til at høre om, hvorfor Skuldelev 5 er så speciel, og om rekonstruktionen af Skuldelev 5, som i øjeblikket er ved at blive bygget på Værftet.
   
 • Sejlads på fjorden
  På sejladsen vil I opleve, hvordan det var at være viking til søs. Du og den øvrige besætning ombord deltager aktivt ombord med at ro, sætte sejl og udføre andet 'sømandsarbejde'. 

Et medlemskab for hele familien - hele året 

Med et medlemskab af Vikingeskibsmuseets Venners i hånden, får du adgang til aktiviteter for hele familien - hele året rundt.

Uanset om du er kulturelskende forældre med aktive og kreative børn, som leder efter kvalitetsoplevelser, eller om du er bedsteforælder, der leder efter nye spændende oplevelser og måder at skabe fælles minder med dine børn og børnebørn, vil et medlemskab være indgangen til fælles aktiviteter, der byder på læring, leg og samvær.

Et medlemsskab giver gratis adgang til museet for dig, en ledsager og børn under 18 år, og der er altid masser af spændende, historisk gode oplevelser på Vikingeskibsmuseet og sjove aktiviteter, både inde og ude. I skoleferier og sommersæsonen kan I opleve skiftende håndværkere, tage med på familierundvisninger, deltage i særlige ferie-workshops, sejle ud på fjorden og nyde en is på havnen. Uanset hvornår I besøger museet, kan I i udstillingen Stig Ombord sætte jer tilrette i en af de to vikingeskibsmodeller, klæde jer ud som vikinger og få oplevelsen af at være ombord i et vikingeskib på en foranderlig sørejse over åbent hav. 

I kan også tage med på MuseumsMysteriet - en digital skattejagt, der fører jer rundt mellem vikingeskibene på en sjov, underholdende og overraskende måde.

Er medlemskab til Venneforeningen er indgangen til fælles ferieaktiviteter, weekendture, cafébesøg og meget mere. 

Praktisk om Familiedagen
Arrangementet er gratis for medlemmer og familie. Medlemskabet giver mulighed for at tilmelde en ledsager og op til 2 børn. 
Er der flere familiemedlemmer, der vil tage del i en familiedag, fuld af historie, spænding og aktivitet? Frygt ej! Det vil være muligt at melde sig ind i Venneforeningen til og med selve dagen, og dermed få gratis adgang til familiedagen - så spred budskabet til alle, der kunne have lyst til at deltage. Du kan også melde dig ind online. Når du har meldt dig ind, vil du modtage et link til tilmelding til familiedagen.

Der vil desuden være 10 % rabat i Cafe Knarr for medlemmer af Venneforeningen

Vær opmærk om på, at medlemskort skal vises sammen med billetten.
 

Venneforeningen - mere end bare en forening
Er du historieinteresseret eller bare kulturelsker? Har du lyst til at være del af et socialt fællesskab med en fælles passion? Leder du efter familieoplevelser, der både byder på læring, leg og samvær? Eller har du lyst til at støtte Vikingeskibsmuseet og det miljø vi skaber på og omkring Roskilde Fjord? Så er Foreningen Vikingeskibsmuseets Venner noget for dig!

Venneforeningen bistår løbende Vikingeskibsmuseet med medlemmers frivillige arbejde i museet, og omkring en tredjedel af kontingentmidlerne anvendes til årlige økonomiske donationer til konkrete projekter på museet.

Som medlem af Vikingeskibsmuseets Venner får du:

- Fri adgang til Vikingeskibsmuseet inkl. en ledsager så længe medlemskortet er gyldigt
- Fri adgang til foredrag og andre aktiviteter arrangeret af foreningen
- Mulighed for at købe Vikingeskibsmuseets egne publikationer og varer fra museumsbutikken med en fordelagtig rabat. 

» Læs mere om Venneforeningen og se det spritnye efterårsprogram her..