Gå ombord i Havhingsten

Published 28th Jul 2021

Gå ombord i verdens største rekonstruerede vikingeskib Havhingsten i museumshavnen. Efter at have været ombord i Havhingsten, er der mulighed for selv at ro ud på Roskilde Fjord i mindre nordiske træbåde.

Historier om Havhingsten

Med sine 30 meter i længden er der mange ting at gå på opdagelse i og høre om. I havnen ligger skibet hele sommeren, så gæsterne på museet kan få et indblik i, hvor stort og imponerende et skib Havhingsten fra Glendalough er.Vores formidler står klar alle dage i sommerferien til at fortælle om, hvordan vikingerne sejlede det store skib, og hvad skibet blev brugt til. Som gæst har man mulighed for at stige ombord i det lange skib.

Gå på opdagelse i skibet

Når man går ned i skibet kan man rigtig fornemme, hvor stort skibet er, og hvor mange mennesker det kræver at sejle skibet. Nede i Havhingsten kan man sætte sig på de tværgående bjælker, kaldet tofter, som er der, hvor besætningen sidder, når de ror. Børnene syntes det er sjovt at lege på, ved at balancere fra tofte til tofte, men det er også den nemmeste måde at komme rundt i skibet på.

Sejl ud på Roskilde fjord

Udover at komme ombord i Havhingsten, er det også muligt selv at prøve kræfter med at ro et skib. Museet har andre mindre nordiske både i bådsamlingen, og frem til 31. august er der daglige sejlture, som afgår fra museumshavnen. Ved selv at ro ud på åbent vand, kan man lettere forstille sig hvor stort et arbejde, det har været for vikingerne at sejle Havhingsten. Man oplever selv hvordan vind og vejr påvirker båden, og hvor vigtigt det er, at samarbejde om at få roet båden sikkert ud og hjem igen. Sejlturen er for alle, der gerne vil have vind i håret og se Roskilde fra vandsiden. 

Store oplevelser for alle

Kom forbi museet og få gode historiske oplevelser med familien, for i havnen ligger også alle de andre rekonstruktioner af de 5 Skuldelev skibe, som er blevet bygget igennem årene på museet. På museet gemmer sig mange gode historier om vikingetiden, for alle aldre. 

Sommersejlture - fakta 2021:
Finder sted dagligt fra lørdag 26. juni til tirsdag den 31. august.

» Sejladstidspunkter opdateres ugentlig, så tjek tiderne her et par dage før, I besøger os.

Varighed: ca. 50 minutter

Pris: 120,00 DKK i tillæg til entrébilletten. Køb af sejladsbillet forudsætter køb af entrébillet til Vikingeskibsmuseet.

Billetter: købes i museets billetsalg efter først-til-mølle princippet. Det er ikke muligt at ringe til museet for at få oplyst om antallet af ledige billetter på dagen.

Børn ombord: Der er enkelte pladser om bord til børn (mellem 4 og ca. 14 år) og andre der ikke kan ro. Der skal minimum 4 ro-dygtige gæster til en afgang, før den kan gennemføres. Børn under 4 kan desværre ikke deltage i sejladser. Børn skal altid ledsages af en voksen.

Vejr og vind: Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis der ikke er deltagere nok, eller hvis vejret er en risiko for sikkerheden. Medbring altid praktisk tøj.