Velkommen tilbage på Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet er igen åbent for publikum i lidt anderledes omgivelse, med udendørs rundvisninger og masser af plads til at opleve det hele på.
Published 12th Jun 2020

Vikingeskibsmuseet er igen åbent for publikum i lidt anderledes omgivelser, med udendørs rundvisninger og masser af plads til at opleve det hele på.

Duften af frisk trætjære fylder luften og lyden af bådebyggerens økse mod egetræet genlyder nu igen over museumsøen.

Vikingeskibsmuseet er genåbnet efter covid-19 nedlukningen, og vi har gjort klar til en anderledes sæson, der byder på helt nye oplevelser og selvfølgelig også, alt det Vikingeskibsmuseet er kendt for.

Vi har flyttet aktiviteterne ud i det fri og skabt bedre plads til at opleve udstillingerne inden for i Vikingeskibshallen. 

Velkommen tilbage på Vikingeskibsmuseet!

Oplev Danmarks vikingeskibe

De fem 1000 år gamle vikingeskibe kan nu igen opleves i den store vikingeskibshal. De står majestætisk med Roskilde Fjord, som en levende bagtæppe og i fantasien kan man forestille sig, hvordan handelsmanden drog af sted mod markedet med sine varer, krigeren vinkede farvel til familien og fiskeren drog ud på fjorden med håbet om at vende tilbage med god fangst.

Mellem skibene er der udstillinger om skibenes brug og historier, der fortæller om, hvordan det er er lykkedes at genskabe vikingernes skibe.

I biografen kan I se filmen om vikingeskibene fra udgravning i 1962 til de sejlende, rekonstruerede vikingeskibe, der i dag ligger i museumshavnen.

Udstillingen ’I vikingernes kølvand’ i underetagen er også åben.

Rundgangen mellem skibene er nu ensrettet, for at sikre et godt publikumsflow med god afstand mellem alle gæster.

Få sæsonpas med i billetkøbet

Vikingeskibsmuseet bruger også de store udendørsområder og vi vil, forud for skolesommerferien, indrette nye udstillings- og oplevelsesområder både på græsplænen og på bådeværftet.

For at alle besøgende kan få mulighed for at få det hele med, får alle gæster, der køber billet til Vikingeskibsmuseet indtil den 27. juni et sæsonpas med i billetkøbet - og spar endda 25,- på entrébilletten! 

Sæsonpasset giver ubegrænset adgang til Vikingeskibsmuseet resten af året.

Udendørs udstillinger og oplevelser

Den imponerende bådsamling fylder museumhavnen, og en rundtur tager jer hele Norden rundt fra de spinkle færøbåde i alle størrelser til den farvestråelende Nordlandsbåd fra Norge, der er langt over 100 år gammel.

De rekonstruerede vikingeskibe ligger også i Museumshavnen og så snart, det er muligt vil gæster igen få lov at gå ombord.

På værftspladsen arbejder bådebyggerne på en ny rekonstruktion af et af vikingeskibene. Handelsfartøjet 'Skuldelev 3' blev i vikingetiden brugt til kysttransport og som fragtskib med afgrøder til markedet. Skibet er bygget næsten helt i egetræ og med et så omhyggeligt håndværk, at man kan fornemme stoltheden ved at eje sådan et skib gennem de mange år, der er gået siden originalen blev søsat.

Skibet bygges med de teknikker og af de materialer, vikingerne brugte. På værftspladsen kan I møde håndværkeren, der fortæller og viser, hvordan vi genskaber vikingeskibene.

Vi har desuden indrettet et særligt oplevelsesområde med aktiviteter og udstillinger, der fortæller om skibe og håndværk.

Udendørs rundvisninger 

På rundvisningen 'De genskabte skibe' får I fortællingen om, hvordan vores rekonstruerede vikingeskibe giver ny viden om vikingernes bådebygning og søfart. 
Rundvisningen foregår udendørs og tager udgangspunkt i museets rekonstruktioner af de originale vikingeskibe, der er udstillet i Vikingeskibshallen.

Hør om skibene, hvad de blev brugt til i vikingetiden, og hvordan vi bruger dem i dag.

Frokost og grillaftener

I kan nyde en lækker frokost i Café Knarr på museumsøen, både ude og inde, og vi har lavet en særlig to-go menu, hvis man hellere vil nyde maden som picnic. 

Fredag, lørdag og søndag tænder vi op i grillen og byder på lækker grill-menu.

Ingen sejladser - endnu

Desværre er det endnu ikke muligt at genoptage sejladserne med de traditionelle både. Vi arbejder på at finde løsninger, og melder ud så snart det igen er muligt at sejle ud med vores både.

Vikingeskibsmuseets åbningstider:

8. juni - 26. juni: 
Mandag - fredag: 13.00 - 17.00
Lørdag - søndag: 10.00 - 17.00

27. juni - 9. august: 
Dagligt: 10.00 - 17.00

Vi opdaterer løbende vores åbningstider på baggrund af covid-19 situationen. 

Gå trygt på museet

Det skal være trygt og sikkert for alle at besøge Vikingeskibsmuseet. Derfor har vi forberedt museet og museets medarbejdere på at tage imod gæsterne på en måde, der forebygger smittespredning – og vi har gennemgået og tilrettet vores aktiviteter efter nye retningslinjer.

Her kan du læse om vores Covid-19 tiltag og forholdsregler ...


Created by Rikke Tørnsø Johansen