Strandengen foran Vikingeskibshallen bliver til en vikingelejr i sommerferien

Familierundvisningen Krigstogtet
Published 27th Jun 2024

Skolernes sommerferie er i gang, og vi åbner derfor endnu flere sommeraktiviteter for hele familien. På Strandengen foran Vikingeskibshallen kan I lege jer til viden om vikingerne hele sommeren.

Traditionen tro omdanner vi igen i år Strandengen foran Vikingeskibshallen til en vikingelejr med masser af sjove, aktive museumsoplevelser for hele familien - og alle andre, der elsker at lege sig til viden.

Sommeraktiviteter på Strandengen 29. juni til 31. august 2024:

Strandengen er åben i hele museets åbningstid 10 – 17.
Adgang til Strandengen er inkluderet i entrébilletten.

Familierundvisninger:
Alle dage: 12.30 og 14.00
Varighed: ca. 30 minutter
Sprog: Dansk og engelsk
Mødested: Strandengen
Familierundvisningerne er gratis, når der er købt entrébillet.

Vikingelege
Prøv-selv aktiviteter: Alle dage 10 – 17

Gå ombord i langskibet
Det 30 meter lange vikingeskib, Havhingsten fra Glendalough, er åbent for besøgende 10 – 17.

Gå på opdagelse i langskibet

Det første man får øje på, er det store langskib Havhingsten, der ligger ved Strandengens lave træbro. I kan nemt komme ombord og opleve, hvordan det var at sidde i et af de store krigsskibe for 1000 år siden.

Gå på opdagelse i skibet, og se om I kan finde skibets ror? Måske kan I også tælle de mange årehuller og finde ud af, hvor mange krigere, der skulle til for at ro skibet.

Duft til tovværket, der holder skibets store mast – hvad er det mon, det mørke tovværk dufter af?

Leg jer til viden om vikingerne

Strandengen er et aktivt sted for hele familien, hvor man kan lege sig til viden om vikingerne.

Her kan I dyste sammen eller mod hinanden i de gamle vikingelege. Nogle af legene tester jeres samarbejde, andre styrke og taktik.

Måske er I mest til de strategiske lege som 'Kast Thors hammer' og 'Fortøjningskast' eller måske er I mere til styrkelege, hvor I kan teste, hvem der er familiens stærkeste viking og dyste i tovtrækning eller tvekamp.

I vikingetiden var lege en del af kamptræningen, for styrke alene er ikke nok til at blive en god kriger. Man skal også træne hurtighed, behændighed og snilde.

Kæmp som en viking

Når I har trænet jeres færdigheder i vikingelegene, kan I udfordre hinanden i kamparenaen.

Bevæbnet med sværd og skjold kan I dyste mod hinanden, eller gå holmgang, som vikingerne kaldte det, når de afgjorde uenigheder gennem duel.

Krigstogtet - en familierundvisning om vikingernes togter

Strandengen danner også rammen om museets fantasifulde familierundvisninger.

Vores dygtige formidlere fortæller levende om, hvordan det var at sejle ud på krigstogt i de lynhurtige langskibe. Under rundvisningen bliver alle inddraget aktivt i den spændende fortælling om vikingernes lange rejser og livet til søs for 1000 år siden.

Familierundvisninger er tilrettelagt, så alle i familien kan være med, og I får masser af viden om vikingernes togter og skibe - og måske også sved på panden!

En aktiv dag for hele familien

Der er masser at opleve rundt omkring på museets store område, både indendørs i Vikingeskibshallen, hvor de fem originale vikingeskibe er udstillet og udendørs på Bådeværftet, på Museumsøen, omkring Museumshavnen og i vikingelejren på Strandengen.

Når I besøger Vikingeskibsmuseet nøjes I ikke med 'kun' at kigge - I kan deltage aktivt i spændende fortællinger, togter og vikingelege, hvor I skal bruge både hænder og hoved.

» Tryk her for at læse om alle sommeraktiviteterne på Vikingeskibsmuseet ...

Flere sommeraktiviteter:

Der foregår mange spændende aktiviteter på museet om sommeren:

Sejl ud på Roskilde Fjord i nordiske træbåde
Hver dag kan du stige ombord på de traditionelle, nordiske træbåde, hvor du kan blive klogere på kunsten at sejle med årer og råsejl. Museet tilbyder også aftensejladser, dagskurser og gruppesejladser. 

Gå med på museets daglige rundvisninger
På rundvisningerne kan du fordybe dig i historien bag de berømte Skuldelevskibe eller følge med i processen, når de dygtige bådebyggere skaber rekonstruktioner af vikingeskibe.

Besøg bådeværftet og byg din egen mini-båd på Museumsøen 
I Byg Båd værkstedet kan børn og barnlige sjæle bygge deres eget mini-vikingeskib, mens museets bådebyggere arbejder på rekonstruktionen af Skuldelev 5-skibet lige ved siden af.

Udforsk Marinarkæologernes Værksted på Museumsøen
Lær alt om arkæologernes arbejde med at udforske de skjulte skatte på den danske havbund. Få indsigt i alt fra dykkerundersøgelser til avancerede 3D-scannere.

Åbningstid
Vikingeskibsmuseet har åbent alle dage kl. 10 - 17.