Traditionelle brugsbåde

- Et praksisseminar om friluftsliv og formidling 

I Norden er der en lang tradition for at sejle og ro i klinkbyggede både. Båden er i mere end 1000 år blevet brugt til fiskeri, vare- og persontransport, krig og lostjeneste. I de siste 50 år er der sket et skifte i brugen af den åbne båd. Båden, der før blev brugt til transport og fiskeri, er nu blevet til en fritidsbåd og bruges til kystfriluftsliv. I dag danner båden ramme for samvær, udfordring, læring, spænding, håndværksfordybelse, historie- kultur- og naturforståelse.

Seminariet har til formål igennem workshops, foredrag, debat og sejlads, at udveksle viden om og inspirere til sejlads, formidling og forskning i de åbne både i Norden.

Alle – både enkelt personer, forbund, sammenslutninger, forening, stævner og kultur- og uddannelsesinstitutioner kan deltage i seminariet. 

Praktisk information

Seminaret afholdes den 23. - 24. maj 2019 på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Medbring tøj til sejlads og udendørsaktiviteter. Museet har redningsveste til alle.

Tilmelding: inden d. 15. april 

Pris: 1000 DKK Studenter: 500 DKK. Beløbet dækker formidling, workshops, håndværk, sejlads, kaffe, frokoster og middag.

Overnatning: Det er muligt at overnatte på Roskilde vandrehjem. Pris for et værelse for en person er 475 kroner. Bestil gerne værelse sammen med andre, så får du et billigere ophold. Ved 2,3 og 4 personer i samme værelse reduceres prisen til 525,- (2 pers.); 530,- (3 pers.) og 580,- (4. pers.). Der bestilles direkte til vandrehjemmet i Roskilde på roskilde(at)danhostel.dk eller på telefon: +45 46352184. Husk at nævne aftalenummer: 32918. 

Spørgsmål til:
Jakob Haahr, Vikingeskibsmuseet
Mail: jha(at)vikmus.dk
Tlf: 20 132578 

Arrangør: Nordisk BådNet – netværk for brugere af den nordiske båd.