Gislinge Båden Open Source Projekt

Gislinge projektet handler om opne source bådbygning. Projketet begyndte i 2015 og var en ny satsning for os som museum. Ideen var at gøre bådebygningsprocessen så åben og tilgængelig som muligt. For første gang gjorde vi arbejdstegningerne til gislingebåden - en 7.7 m lang arbejdsbåd fra 1130 Ad- tilgængelige, så alle havde emuligheden for at bygge deres egen version. udover at gøre tegningerne tilgængelige præsenterede vi også hele bygnningsprocessen her på hjemmesiden, på facebook og på Instagram. Dermed skabte vi en virtuelt Gislingebåds fællesskab for dem der var interesserede i at følge byggeriet. 

I løbet af vinteren 2016 genundersøgte museets skibsrekonstruktør Vibeke Bischoff dokumentationen fra den originale Gislingebåd. Hun opdagede nogen detaljer der førte til, at hun ændrede den model, der udgjorde grundlaget for de to forgående rekonstruktioner, Estrid (1995) og Gisle (2015). Denne reviderede version af Gislingebåden - Langóe - blev bygget i løbet af 2016 og blev søsat i april 2017. 

siden da har Gislingebådsprojektet fået sit eget liv. Hunredevis af mennesker fra hele verden har downloaded tegninger. Nogle har givet sig i kast med en 1:1 rekonstruktion af båden, mens andre har brugt tegningerne til at bygge en model eller som inspiration til en båd i deres eget design. 

Arbejdstegninger fra både Gisle og Langóe - to forskellige fortolkninger af det samme arkæologiske fund- er stadig tilgængelige, helt gratis. For at downloade tegningerne skal du bar eklikke p ålinket nedenfor. Dette vil åbne et nyt vindue i din browser. Herfra kan du vælge og downloade tegningerne til din egen computer. Linket giver adgang til to foldere, en med arbejdtegningerne til Gisle fra 2015 og en med de reviderede tegninger til Langóe fra 2016.

» Klik her for at downloade tegningerne...

Held og lykke med dit eget projekt og hold os updateret på hvordan det går!