Havhingstens sommertogt 2016

9. juli - 30. juli

Ud i det blå og sidenhen Kongens togt med otte festivalbesøg

[Bemærk: Du kan tilføje/fjerne informationer på kortet, ved at sætte flueben ved ikonerne i den blå boks.]

Havhingsten fra Glendaloughs sommertogt 2016 startede 9. juli kl. 14.00 og skibet returnerede til Roskilde 30. juli. I de første dage frem til 15. juli havde skipper ikke lagt en fast kurs for skibet og dets besætning. Skibet sejlede bare ud i det blå og benyttede den programfrie uge til at få lidt ekstra sømil under kølen. Der var derfor ikke planlagt bestemte havnebesøg på forhånd. 

En del af Kongens togt
Fra 15. juli - 30. juli indgik Havhingsten i 'Kongens togt', en kulturhistorisk festival, der besøgte otte havnebyer i Danmark. Undervejs fik publikum mulighed for at udforske, smage og lege sig ind i vikingetidens og middelalderens verden og den del af Danmark, som kongerne af den tid var med til at skabe.

Følg togtet online
Fra det øjeblik Havhingsten smed fortøjningen i Museumshavnen 9. juli og frem til 30. juli, hvor skibet vendte hjem igen, kunne du følge rejsen online her på Vikingeskibsmuseets hjemmeside. Skibets position, fart m.m. vises på kortet ovenfor sammen med korte fortællinger fra skibets log om livet ombord.

Havhingstens besætning skrev også hjem via deres og Vikingeskibsmuseets Facebook sider. Her kan alle følge sejladsens små og store historier og oplevelser.

» Klik her for at se Vikingeskibsmuseets facebook side ...

» Klik her for at se Havhingstens Facebook side ...