Havhingsten på sommertogt 2018

Havhingstens sommertogt 2018 starter den 7. juli og skibet vender efter planen hjem til Roskilde igen den 21. juli.

Havhingsten fra Glendalough er en rekonstruktion af det store langskib Skuldelev 2.Skibet er en krigsmaskine, bygget til høj fart og fragt af mange krigere, Det er en dristig konstruktion, på én gang tung og stærk nok til at bære sit 112 m² store sejl samt let og tilstrækkelig langt til at kunne ros af en besætning på 60 mand. Et kompromis mellem styrke og lethed.
» <link besoeg udstillinger de-fem-rekonstruktioner havhingsten-fra-glendalough-skuldelev-2 _self internal link in current>Læs mere om Havhingsten her.. 

Fra det øjeblik 'Havhingsten' smider den sidste fortøjning i Museumshavnen den 7. juli og til skibet vender hjem igen, kan du følge rejsen online på Vikingeskibsmuseets hjemmeside. 
Om bord på skibet er der monteret kommunikations-udstyr, der gør det muligt at følge skibets sejlads med oplysninger om kurs, fart og position. Oplysningerne sendes fra skibet via satellit til hjemmesiden ca. hvert 15. minut.

Havhingstens besætning skriver hjem via deres og Vikingeskibsmuseets Facebook sider. Her kan alle følge sejladsens små og store historier og oplevelser.

» Klik her for at se Vikingeskibsmuseets facebook side ...

» Klik her for at se Havhingstens Facebook side ...

Så hold øje på hjemmeside og Facebook - måske kommer Havhingsten til en havn nær dig!