Skjoldungen har nået målet!

Efter 5 uger og 560 sømil, er Skjoldungen og besætningen endelig nået deres destination- Nuuk.
Togtet har gået fra Nanortalik i syd, tæt ved Østerbygden, gennem fjorde og indre farvande, ud på åbent hav og derfra til Vesterbygden ved Nuuk.
Sejladsen har kaste nyt lys over, hvordan nordboerne i de to bygder holdt kontakt og transporterede sig fra sted til sted i det rå landskab, hvilke søveje de anvendte, hvor lang tid det tog at komme frem og ikke mindst, hvordan vejret påvirkede dem.
Især vinden og den tætte tåge, der har været besætningens faste følgesvend, har medført visse vanskeligheder.

"Det blæser 10-11 m/s herinde og en del mere ude i det åbne vand, på strækket op til Nuuk. Og for at slå hovedet på sømmet er det tæt, tæt tåge. Vi kommer ikke af sted i dag

Gæstfrihed og friske fisk 

På trods af strabadser med tåge og vind, har det været en stor oplevelse for besætningen. 
De har overnattet i den ene sceniske naturhavn efter den anden og når de en gang i mellem er gået i land i en bygd, er der blevet taget i mod med åbne arme.  

"Vi har spist som konger. Vores basismad, som tørvarer og krydderier er ofte blevet suppleret med frisk fisk fra lokale. Vi er virkelig blevet godt modtaget."

Nu ligger Skjoldungen trygt i Nuuk, hvor besætningen har gengældt gæstfriheden ved, at invitere til ‘åbent båd’, hvor interesserede kan komme om bord og høre besætningen fortælle om vikingeskibet.
I dag påbegyndes pakningen af båd og udstyr, der flyttes til havneområdet ved Royal Arctic Line. Herfra bliver båden senere sejlet hjem til Danmark.